Христо Бисеров. Снимка: Булфото

Бившият зам.-председател на Народното събрание Христо Бисеров ще бъде разпитан в петък в столичното следствие по делото срещу него за пране на пари, данъчни престъпления и подаване на невери данни в Сметната палата, съобщава „24 часа“.

Бившият депутат, който подаде оставка и като зам.-председател на ДПС, вече е упълномощил двама адвокати, които да го защитават. Вчера те са били на предварителен разговор в следствието, където са депозирали пълномощни от своя клиент, твърди изданието.

Още по темата

Предишните дни адвокатите на няколко пъти отказали да получат призовката на Бисеров, тъй като нямали официален документ, че са ангажирани с делото.

Както Dnes.bg съобщи, Софийската градска прокуратура е образувала досъдебно производство за данъчни престъпления и пране на пари срещу Христо Бисеров и доведения му син Ивайло Главинков
, както и за документно престъпление срещу Христо Бисеров. Това стана 3 дни след като депутатът обяви, че напуска парламента и политиката по лични причини.

Три превода за общо 315 000 долара и 130 000 евро от сметки на Бисеров в Швейцария към други сметки на Главинков в македонска банка, а от там към офшорни дружества, са в основата на делото за финансови престъпления. За две от трансакциите през 2012 г., имало информация в ГДБОП още миналата година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase