Симеон Сакскобургготски. Снимка: Булфото
fallback

Не познавам народ, който да преуспее разделен, заяви бившият премиер Симеон Сакскобургготски, който присъства на церемонията по случай 100-годишнината на ВАС.

"Не познавам нация, не съм срещал нация или народ, който да преуспее, който да постигне целите си, разделен. Това е нещо, което считам за много важно. Мисля, че има много начини да се постигне добруването на обществото", допълни патронът на НДСВ, цитиран от "Фокус".

По думите му ако започнем да търсим допирните точки, вместо това, което ни дели, можем да успеем като народ. "Ако има малко повече диалогичност, взаимоуважение, но и същевременно най–вече да се вслушваме в думите на другия, преди да се изкажем и въобще да положим толерантността", заяви още той.

По думите на Симеон Сакскобургготски  човек трябва да уважава всички, мнението на всеки един.

"И с това желание да видим едно общество, което се обединява, и което може наистина да изведе, ако мога така да се изразя - каруцата. Ако теглим всички в една и съща посока, съм твърдо убеден, че ще се постигне", каза още бившият премиер.

По време на церемонията за празника на Върховният Административен съд Сакскобургготски подчерта, че за него ролята на ВАС е гаранция за едно демократично общество и върховенството на закона е в основните на една държава и най-вече в държава-членка на ЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

176

кирил

преди 10 години

НЕВЪЗМОЖНО Е ДА ИМАМЕ ДОПИРНИ ТОЧКИ, АКО ЦАРЯТ ГОВОРИ ЗА КОАЛИЦИЯ МЕЖДУ ГЕРБ И БСП ИЛИ ДПС ИЛИ АТАКА - НЯМА КАК ДА СТАНЕ- ТАМ НЯМА НИТО ЕДНА ДОПИРНА ТОЧКА. НЯМА КАК ДА ИМА ПРИ УСЛОЖИЕ, ЧЕ ГЕРБ ИСКАТ ДА ПОМОГНАТ НА БЪЛГАРИЯ, А ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ДА ИЗТИСКАТ И МАЛКОТО ОСТАНАЛО ОТ НЕЯ И ДА Я ЗАХВЪРЛЯТ СЛЕД ТОВА. ВСЕКИ ИСКА НАЙ-ДОБРОТО ЗА СТРАНАТА СИ, РАЗБИРАМ ГО ЗАЩО ТАКА ГОВОРИ, НО НЯМА ВЪЗМОЖЕН НАЧИН НА СЕГАШНИЯТ ЕТАП ДА СЕ ПОЛУЧИ ТУК.

175

куклата

преди 10 години

Няма как да имаме допирни точки с управляващи, които всячески се опитват да извадят България от правия път!

174

Чочо

преди 10 години

Каруцата в този момент може да я извади само ГЕРБ!

fallback