Снимка: архив Булфото
fallback

Десетки протестиращи се събраха пред Министерството на земеделието и храните в подкрепа на моратиума за продажба на земя на чужденци до 2020 година. Те настояват за национален дебат за земята, се посочва в декларация, която протестиращите разпространяват.

Те издигнаха плакати: „Не сме дали разрешение да я продавате”, "Земята - българска не си продавам, тя ми е безценен дар от Бога". Някой държаха български знамена.

Декларацията гласи още: „Нека дребните, средните и едрите фермери седнат заедно с юристи и учени, нека от този дебат искрализират законови формулировки и те бъдат приети от парламента веднага”. Сред основните искания е - да бъдат променени всички наредби, отнасящи се за продажба на българска земя така, че да са в защита на българските земеделци и да не бъде позволено на юридически лица да закупуват българска земя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

макето

преди 10 години

ора луди ли сте бре ке я дадат на сирийците и сека друга *** ке минат 10-20 годин и ке има места дека християнин не миже да стъпне това е новата геополитика изкована за 23 години от секакви продажници начело с Костов и ся подкрепена от Кристалинка

14

Анонимен

преди 10 години

Който няма земя ще умира от глад.Петрола и газта ще привършат и не се ядат.За това всики търсят земя.

13

barter-a

преди 10 години

Zamenqm 10dka niva(silistrensko) za 100 kila rikia.

fallback