Снимка: БТА
fallback

Опозицията в парламента използва и Деня на народните будители, който отбелязваме днес, за да разкритикува управляващите.
 
На този ден нямаме право на ритуален и декларативен патриотизъм, на сухо говорене.  В момента, когато България се разтърсва от протести, от подмяна на ценности и морал, ще бъдем ли открити, ще гледаме ли хората в очите,  ще чуем ли техния глас, гласа на студентите, на протестиращите вече 141 дни, заяви от името на парламентарната група на ГЕРБ Корнелия Маринова.
 
 Съвременните български учени, изследователи, творци не заслужават реформи, които се правят с политически „седенки”, нито пък от хора, които са решили да правят политика на техен гръб, упрекна тя.
 
 В същото време Маринова настоя, че е нужно те да бъдат мотивирани и подкрепени да работят, а правителството на ГЕРБ е направило положителни стъпки както в областта на образованието, така и на културата.
 
През следващата година ще има 100 милиона повече за образование, подчерта пък на Ваня Добрева от БСП, която е председател на парламентарната просветна комисия.
 
Ще бъдат увеличени и средствата и за науката. Има воля за това въпреки ограничените възможности, добави тя.
 
Според нея тепърва ще оценяваме по достойнство незаменимия труд на учителя.
 
„Няма да допуснем акция на идеологическия примитивизъм, който предложи преди три месеца от учебниците да излязат български автори”, заяви Добрева.
 
„В последните 20 години се даде превес на масовата култура. Ние всички сме длъжници на българската култура”, отбеляза тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

анонимен

преди 10 години

Батман,тези *** нищо не помнят , защото и нищо не направиха.Механизъмът на техните действия е , колкото по зле за българите , толкова по добре за мутрите.Тези нищо не могат да запомнят , защото и нищо не направиха.С голям кеф ще чакам денят ,в който МУТРАТА ще сезира съдът , че е бил от ВИС и мафиот , натрупал милионите на "бившата " приятелка със спестените пари от закуски , обяди и вечери.Гледай сега минусите на платените герберчета от Университета....

10

Анонимен

преди 10 години

Ами те учителите не заслужаваха и мафиота СерГЕЙ Игнатов за министър, ама се наложи да го търпят 4 години

9

Рали1

преди 10 години

Сто милиона са заложени в бюджета,сто милиона са обещани.Но като си спомня обещанията и изпълненията на тази партия са две различни неща.Воля ще има,но пари НЯМА!

fallback