Светлозар Лазаров. Снимка: Булфото

"В Главна дирекция "Национална полиция" създаваме сектор, който ще противодейства на незаконния трафик на хора. До момента имахме съмнения докъде ще работи ДАНС, докъде ще работи полицията, след случая с Мария е категорично решено - по случая ще работи националната полиция, тъй като това престъпление е с голям обществен интерес". Това заяви в сутрешния блок на БНТ главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров.

По думите му има устойчива тенденция за трафик на хора и в случая – на търговия с деца. "Разследваме по всички данни, за които имаме съмнения и постъпила информация, за наличие на престъпление", посочи още той.

Още по темата

Лазаров отказа да разкрие повече подробности за разследването, но посочи, че по случая с малката Мария е образувано досъдебно производство за това, че майката е дала съгласие за продажба на бебето си в чужбина.

Главният секретар на МВР коментира и случая "Боевски", като не скри, че е бил изненадан от неговото завръщане. Той обаче призна, че МВР е знаело по-рано, че е искан паспорт за арестувания бивш щангист и е дало съгласие за издаването му.

Светлозар Лазаров бе категоричен, че няма информация, че животът на Боевски след завръщането му в България е в опасност.

Първият човек в полицията коментира още и студентската окупация, която по думите му към момента минава без конкретни нарушения и престъпления.

"МВР, както и Държавна сигурност, отдавна излязоха от университетите. Това си е тяхна работа - ще учат ли и как ще учат", посочи Лазаров и уточни, че полицията действа, когато има конкретен сигнал за конкретни престъпления.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase