Снимка: Булфото
fallback

ДСБ призовава компетентните органи - МВР, прокуратура, да разследват и разкрият извършителите и техните подбудителите от БСП и "Атака" на безпрецедентните набези в Софийския университет. Това се заявява в писмо на партията, представено пред журналисти от зам.-председателя й Светослав Малинов.

Призивът на тъмносините идва, след като вчера контрапротестиращи пробиха окупацията на Софийския университет и счупиха загражденията на университет.

Окупаторите на свой ред извикаха полиция. Според тях народният представител от БСП Борис Цветков е подклаждал напрежение, а хора, известни с прякорите си, се включили в тази провокация.

За нас няма съмнение, че това са хора, свързани с БСП, коментира лидерът на ДСБ Радан Кънев, цитиран от БТА. Според десните БСП се „атакизира“ и нейните представители са започнали да се държат като лидера на националистите Волен Сидеров.

Oще по темата

В писмото си от ДСБ заявяват още, че протестът на студентите и преподавателите от Алма матер изразява националния стремеж към морал и справедливост в политиката. От централата припомнят, че са подкрепили протеста още от първия му ден, но категорично отричат да са истинските организатори.

Партията призовава също университетски преподаватели, професионални организации, сдружения и съюзи да излязат заедно и публично в защита на студентите.

Ръководството на ДСБ се въздържа от отговор на въпрос дали все пак е редно да бъде окупиран университетът и дали така не се пречи на младежите, които искат да имат учебни часове.

Академичният съвет днес ще вземе решение дали тази окупация ще стане и официално решение на преподавателите и студентите, уточни Малинов.

На въпрос дали биха управлявали заедно с ГЕРБ, ако спечелят изборите, Светослав Малинов отбеляза, че в момента усещането е за предизборна ситуация, но отговорът на въпроса ще дойде, когато официално дойдело времето за преговори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

114

Анонимен

преди 10 години

стотината студенти-окупатори са сред малкото нормални хора у нас. във всяко общество инертните *** са поне 90% и затова е нормално, че повечето коментари по темата са негативни.

113

ognyanz

преди 10 години

Ръководството на университета да ли поеме отговорността и, ако не може да се справи само, да поиска подкрепа от органите за опазване на обществения ред. Не може стотина човека да окупират безнаказано държавна собственост и да пречат на провеждането на учебни занятия.

112

МВР да провери....

преди 10 години

МВР да провери кои *** сложиха веригите на Софийския университет. Имат ли тези мекерета акт за собственост на сградата или не ? Ако "окупаторите" не са собственици на сградата на СУ, те са извършили самоуправство. Останалите 22 000 студенти в СУ , които не окупират да потърсят правата си по съдебен ред срещу университета, за това , че са лишени от право да учат. Реформаторите от ДСБ бива да знаят, че в близките стотина години власт няма да имат и да спрат да се напъват.

fallback