Комплекът в Ковачевци Снимка: БТА
fallback

Назначен е комендант в центъра за настаняване на бежанци, помещаващ се в Националния детски екологичен комплекс в Ковачевци, съобщиха от областната администрация. Предстои да бъде назначена медицинска сестра, владееща арабски език, и лекар от арабски произход.

За да компенсира разходите на общината, областният управител Михаил Михайлов е договорил с ЧЕЗ да бъде подписано тристранно споразумение, според което Държавната агенция за бежанците да поеме разхода за електричество в комплекса.

Също по негово настояване 15 аварийни автомобила, обслужвани от 15 души ще помагат за сметосъбирането в селото.

В лагера ще бъде открито обменно бюро, за да могат хората да сменят валута.

Oще по темата
В района е осигурена 24-часова охрана, бежанците излизат само след записване и срещу специална карта, като могат да отидат само до магазина.

Те могат да излизат до 19 часа, а всички трябва да се върнат до 20 часа. На този етап няма план за настаняване на още бежанци на територията на община Ковачевци, уверяват от областната управа.

На мястото на напускащите може да бъдат изпращани нови, но броят им няма да надвиши 261 души.

Кризисен щаб координира дейността на всички институции на територията на Пернишки регион.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

до кога бе?

преди 10 години

ДОКОГА ще търпим бе хора? Това не са политици, това са негодници, които дори незнаят какво да правят имигрантите ***. Държават ани е в опасност. Хора опомнете се излизайте на улицата и си търсете правата.

10

тежко ни

преди 10 години

Била съм на лагер преди години точно в тази сграда, в село Ковачевци - и ние имахме режим вечер да се прибираме, но защото бяхме непълнолетни и отговарят пред родителите ни хората. А сега тези ми ти сирийци окупират навсякъде, дава им се всичко на готово, ами че те и нашите *** скоро ще се вдигнат на бунт да се осигурява и на тях всичко, тогава какво ще правим - ние работещите и издържащи се сами без помощи хорица?

9

Анонимен

преди 10 години

Тези са имигранит, а не емигранти. Думата е с "е", когато отиват навън, т.е. българите в чужбина са Емигранти. Тези, които идват тук, са Имигранти. Тези *** не са дори сирийци, 55% от тях са всякаква *** и са имигранти. Цялата тежест е върху бедното ни общество, благодарение на комунистическо-турското правителство.

fallback