Снимка: БТА

Три протеста се обединиха тази вечер в столицата и поискаха оставката на управляващите.

Десетки граждани протестираха срещу решението на парламента за удължаване на мораториума за продажбата на българска земя на чужденци. По-късно техният протест се сля с този срещу властта. Всички заедно подкрепиха окупацията на Софийския университет и скандираха "Оставка".

Недоволните срещу мораториума за земята се събраха в градинката между парламента и СУ „Св. Климент Охридски”. Организатори на протеста са Реформаторският блок.

Протестиращите носиха плакати с: „Мафия – вън! Европа в България”, „Долу ръцете от свещената българска земя (Тя е на Путин)”, „Не можеш да гласуваш по съвест, ако не разполагаш с такава”, Мислете, че вашата нива е ваша, помислете пак". Развяваха и български знамена.

Още по темата
 Петър Москов от Реформаторския блок заяви, че през целия ден се чуват само оправдания от хората, които са взели решението за удължаване на мораториума. Тези хора оформят една национална популистка коалиция. Водещи в тази идея депутати от ГЕРБ са съпроводени от партия „Атака” и БСП. Това решение е пряк път, през който земеделската мафия -  и български, и руска, ще се опитат да си дадат отсрочка, с която ще се опитат да завземат повече българска земя, каза още той.

На всички български граждани им е ясно, че с това решението се забранява не продажбата на наша земя на китайци или сирийци, а на хора от Европейски съюз, коментира и лидерът на СДС Божидар Лукарски.

В знак на подкрепа протестиращите се отправиха към СУ, където студенти окупираха 272 аудитория. По-късно те се присъединиха към протестиращите срещу правителството на Пламен Орешарски, които се събраха пред МС за 133-и път. #ДАНСwithme отново викаше „оставка”, а хората развяваха български знамена.Протестиращите, които са около 350 души по данни на МВР, издигнаха плакати „Кой?

С викове „оставка”, „мафия” и „кой?” и двете групи протестиращи тръгнаха към сградата на парламента. Полицейското присъствие в района е засилено.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase