Снимка: Булфото, архив
fallback

Домакинствата у нас все по-често изпадат в една от двете крайности - или изнемогват с парите и затъват в кредити, или пестят. И в двата случая обаче към семейния бюджет трябва да се подхожда отговорно, съобщава bTV.

От последните данни на БНБ става ясно, че депозитите на домакинствата са достигнали 35 милиарда лева. Големите суми обаче са концентрирани в малък процент сметки, а най-масови са депозитите и разплащателните сметки от 1000 до 10 000 лв.

Същевременно под формата на бързи кредити, най-вече заради покриването на текущи разходи, са изтеглени 1,5 млрд. лв.

Макар все още да се чака официалното представяне на Бюджет 2014 вече е ясно, че ще има повече пари за социални плащания, ще бъдат увеличени минималната работна заплата и пенсиите от юли.

Въпреки това икономистите изразяват опасения, че ръстът на минималната заплата и осигурителните прагове може да има обратен ефект за някои домакинства - мерките да доведат до съкращения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

39

Андрешко

преди 10 години

Спестявам!!! И най ми е хубаво като вкарам бирника в блатото!!!"Трябва да му се помогне на човека, трябва да му се помогне... мисли Андрешко. Трябва да му се каже да скрие житцето през нощта и да омете хамбара, инак цяла година ще опъва уши от глад... Трябва да му се помогне не може инак!"

38

ГЕРБ УРА

преди 10 години

Докарайте Дянков да тури ръка и на депозитите, 35 милиарда ще му се усладят на пидала. Пенсионните фондове ги опатка за закуска...И повишете малко тока и парното още, аман от пестеливи българи, всички пари веднага да се завъртят през банката на Бориславова и да потекат към Банкя!! Ходом марш мършаво стадо, дийййй!

37

Анонимен

преди 10 години

Истината е че вегитираме, а преди оцелявахме. То това живот ли е? И ми писна от статистики и констатации. Как намират пари да ги правят? От беднотия и простотия затъваме все повече. С кое да се борим първо??? Почвам да мисля, че наистина умните се изнесоха.

fallback