Снимка: архив, Булфото
fallback

КТ "Подкрепа" и КНСБ изразиха несъгласието си със заявеното от премиера 10-процентно съкращение в държавната администрация.

"Всеобщо схващане след населението е, че администрацията у нас е "раздута". Вероятно това е така, но когато има нужда тази система да се оптимизира, това трябва да стане по един ясно дефиниран план", коментира пред журналисти президентът на "Подкрепа" Константин Тренчев.

Oще по темата
Той заяви, че синдикатът се противопоставя на подобен подход от страна на премиера, който бил механичен.

"Има ведомства, където има недостиг на кадри, като Главна инспекция по труда, например", отбеляза Тренчев.

По думите му, ако е имало предложение за план с аргументи, в което да участва и синдикатът, тогава е нямало да има такава съпротива от страна на конфедерацията.

"Категорично сме против такива механични съкращения, особено в агенциите по събиране на финансите и за контрол като НАП и ГИТ", заяви и вицепрезидент на КНСБ Иван Кокалов, цитиран от БТА.

Той каза, че не приема думите, включително и на колегите си от "Подкрепа" за "раздута" администрация.

"Политическите съкращения направиха така, че кадърните служители напуснаха и сега на министерствата им е много трудно да намерят някой, който да им напише качествено становище", коментира Кокалов.

Според него необходим е дебат как и по какъв начин трябва да функционира държавната администрация.

Заместник-председателят на Българската стопанска камара Димитър Бранков заяви, че трябва да се преразгледат функциите на административните органи и да се избягват дублиращи се структури в администрацията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

уличен музикант

преди 10 години

Кога се продадохте?Оставете макроикономиката на икономистите, вие си гледайте правата на работниците.Има чудовищна безработица особено в малките градове, ам дайте сега да гледаме потребителски индекси и бюджети. Няма икономика , останаха едни държавни служители, които да браните, но и там гола -вода.Метлата с приказки не се спира, трябват избори.Триста пъти трябваше да сте вдигнали стачка, ама сте купени и си мълчите.

23

Валентин

преди 10 години

А тия синдикати няма ли да ги съкратят и тях малко. Толкова години му гледам мутрата и слушам тъпотийте на тоя Тренчев. Какво е, че не го махат това двуного?

22

stoian000

преди 10 години

ДИМИТРОВ /КНСБ/, ДА НЕ ИДВА РЕД НА ЖЕНА ТИ /МАРИЯ ДИМИТРОВА/ ДА Я СЪКРАЩАВАТ КАТО ДИРЕКТОР НА ДИРЕКЦИЯ В НАП???!!АЗ ПРЕДЛАГАМ ДА СЪКРАТИМ И СИНДИКАТИТЕ - ЕДНИ ОТ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ПИЯВИЦИ!!!

fallback