Зинаида Златанова. Снимка: Булфото, архив
fallback

До момента сме усвоили 37% от еврофондовете. Това каза вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова пред БНР в отговор на критиките на експремиера Бойко Борисов.

„Изключително съм възмутена от това, което се случваше в последните години, че сме усвоявали фондовете много добре. България е на предпоследно място по усвояване от всички държави-членки на ЕС, само Румъния е след нас. Служебното правителство завари 27% усвоени еврофондове от правителството на ГЕРБ. Сега сме на 37% усвояемост, което е 10% ръст.

Oще по темата
Лъжа беше всичките години назад, че България се справя добре с еврофондовете. Предпоследно място за мен не е добре. Аз съм амбициозен човек и повече обичам страната си, за да смятам, че това е добре”, добави Златанова.

Вицепремиерът коментира още, че целта на европейските фондове не е да правят ПР на един или друг политик. "Възмутена съм от начина, по който парите на европейските данъкоплатци се превръщаха в грозен ПР чрез рязането на ленти. От година се знаеше, че ще загубим пари, но никой не говореше за това. Гражданите не знаеха, те бяха заблуждавани. Нито веднъж не бе обявено, че ще загубим пари", каза още Златанова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

50

1

преди 10 години

До кк,а тиквата постоянно се хвалеше ,че усвоявал много европеѝски пари,може би за в джобовете на физкултурника,манекен фидосова за къщата и в Монтана с басеѝн на покрива.

49

кк

преди 10 години

Това в основата на ставащото у нас - да не се знае истината за некадъpното и коpумпиpаното упpав.ение на ГЕPБ

48

Анонимен

преди 10 години

България е на предпоследно място по усвояване на европари, но министър Зинаида Златанова ще се погрижи да заемем почетното последно място. Гарантирано от Орешарски.

fallback