Борислав Сертов. Снимка: Военна полиция

Полковник Борислав Сертов пое поста директор на служба „Военна полиция” на тържествена церемония днес в присъствието на министърa на отбраната Ангел Найденов, съобщиха от пресцентъра на Министерство на отбраната.

Досега на поста беше Данчо Дяков, а Сертов беше негов заместник. В края на август стана ясно, че е предложено зам.-директорът да стане титуляр.

Найденов даде добра оценка на бригаден генерал Дяков, като изтъкна неговите заслуги не само по отношение на организирането и ръководството на службата, но и към създаването на Закона за военната полиция.

„Амбицията на ръководството на Министерството на отбраната е да продължи в тази посока на регламентиране, включително с усилията да бъде приет закон за военното разузнаване, както и с разработването на рамков закон за отбраната и закон за кадровата военна служба“, посочи министър Найденов.

Той подчерта приемствеността в ръководството на служба „Военна полиция“ и изрази увереност, че със своята професионална подготовка, теоретични и практическите познания полковник Борислав Сертов ще очертае нов хоризонт в развитието и дейността на Военна полиция.

Бригаден генерал Дяков благодари за съвместната работа на колегите си и изрази увереност, че добрите практики и традиции ще се развиват и в бъдеще.

Новоназначеният директор полковник Сертов изтъкна, че ще продължи да надгражда и да работи в посока на утвърждаване на службата като значима структура, част от националната сигурност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase