Аналоговият сигнал ще бъде спрян на 30 септември. Снимка: Булфото, архив

Аналоговият телевизионен сигнал ще бъде спрян на 30 септември в 00.00 ч., реши днес Органът по цифрова телевизия. Предложението за датата е на заместник-министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров, съобщават от ведомството.

Тодоров е информирал, че от днес започва раздаването на декодери за социално слаби граждани в районите Северен централен (области Велико Търново, Габрово, Русе, Разград, Силистра); Югозападен, който обхваща Благоевград, Кюстендил, Перник; Софийска област, общините на територията на София град без  "Оборище", както и Югоизточен (Бургас, Сливен, Стара Загора, Ямбол).

Предоставянето на ваучери в тези области, започна на 11 септември. Получаването на ваучерите в цялата страна ще продължи до 30 октомври като тяхната валидност е до 30 ноември 2013 г.

Още по темата
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията призова всички граждани, които имат право на безплатни декодери, да ги получат до края на септември, с оглед решението за спиране на аналоговия телевизионен сигнал.

Програмата за доставяне на декодиращи устройства обхваща около 210 000 граждани, които са получили целеви помощи за отопление за сезон 2012/2013 г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase