Сградата на Външно министерство. Снимка: Булфото
fallback

Външното ни министерство въвежда открита телефонна линия за съдействие на изпаднали в тежка ситуация български граждани при кризи в чужбина, съобщи БНТ.

Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани ще се приемат денонощно на телефонни линии: 02 948 30 08; 02 971 28 44; 02 870 41 57; и на електронната поща на Ситуационния център crisis@mfa.bg, както и на интернет страницата на външното ни министерство и дипломатическите представителства на Р България.

Въвеждането на 24-часова открита телефонна линия цели непрекъснато бързо и ефективно съдействие и спешно реагиране при възникване на мащабни кризи с наши сънародници, пребиваващи в чужбина.

Българите, имащи нужда от помощ могат да се обаждат на обявените номера от днес.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Алекс

преди 10 години

През последните 2-3 години няколко пъти съм ходил до българското посолство във Валенсия за издаване на различни документи, пълномощни и паспорт. Нямам никакви забележки или оплаквания от обслужването. Също нямам роднини или познати, които работят там.

3

БГ и помощ,ама де,де

преди 10 години

Българските посолства, в сравнение с всички останали на другите държави, са предвидени на за помощ, а само за следене на българските граждани, живеещи в чужбина, от ДС.

2

Made in Varna

преди 10 години

Те гласа на бедстващите в България не чуват, тръгнали в чужбина да слухтят! Не вярваме в добрите намерения на червените мафиоти!

fallback