Снимка: Булфото, архив
fallback

Българите, които имат лични самолети, са 42-ма, показва справка в Държавния регистър на въздухоплавателните средства на ГД "Гражданска въздухоплавателна администрация", съобщи bTV.

Става дума за дву- и четириместни машини с тегло до 750 кг. Голяма част от тях са втора употреба. Цените им започват от 35-40 хил. евро и достигат няколко стотин хиляди евро в зависимост от възрастта и състоянието им.

С тези самолети се извършват само полети "за собствена сметка", т.е. летят само собствениците им и техни близки, но не се използват за търговски полети.

В хангарите на малките летища у нас като Лесново, Долна баня и др. има малки самолети, собственост на едри и дребни бизнесмени, както и на бивши пилоти от гражданската и бойната авиация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

42

анонимен

преди 10 години

публикувайте имената и статуса им

41

Sephora

преди 10 години

Няма лошо и повече да са, богати хора има навсякъде по света, но обикновения работещ човек, дори и за ниско квалифициран труд, дори и да получавайки минималната работна заплата, да може да живее достойно, парите да му стигат да се нахрани и да си плаща сметките. Иначе ставаме държава от третия свят супер богати и такива живеещи в крайна бедност и нищета.

40

средна класа

преди 10 години

Бих се радвал от сърце да са поне 4200..но това е друга тема..да ги порицаем дружно

fallback