Снимка: Булфото
fallback

"Карането на "Ламборгини" по време на чума трябва да стане срамно", коментира "Сега".

След деня на траур, в който цялата страна почете паметта на загиналите миньори от рудник "Ораново", е време да бъде обявен и Ден за национален размисъл.

Има ли някакъв смисъл смъртта на 35-годишния Иван Лазаров, на 42-годишния Николай Михайлов, на Асен Стойнев и Христо Младенов? Какво значи миньорите да бачкат в шахтите за по 500 лв. на месец, докато синът на концесионера кара "Ламборгини" за 800 000 лв.?

И що за концесионер изобщо е пернишкият бизнесмен Красимир Михайлов, който се кри цяла седмица от следствието, а накрая се изтъпани пред микрофоните в съдническа поза срещу министрите, дошли на мястото на трагедията?

Кой позволява на хора с подобен манталитет да се изживяват като благодетели, които дават хляб на"тия хорица", по израза на концесионера? Какво значи условията на труд в мината да са като в "Жерминал" и да няма нито един наказан за непрекъснатите аварии?

Означава очевидно едно - това е поредният пример за отчайваща несправедливост в нашата страна. И нещо друго - липсата на общество.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

84

До 93

преди 10 години

Това което си написал е само едната страна на капитализма. Съгласен съм с нея. Другата обаче е като стане сакатлъка и шефа плаща по x милиона обещетение на близките на загиналите и след това отива да лежи в затвора. Разбираш ли двете страни на монетата? от едната като ри вървят нещата и всичко е на 6. Другата като не ти вървят нещата и ... Си е е$бало майката.

83

все тая

преди 10 години

Прав си,Анонимен! Ние сме една много мизерна нация,разцепена на агитки, от рода интелигенция,политици,средна класа,клошари,на едните им пука,на другите - хич,на мъже и жени и всичкото това се нарича български народ-пълни глупости-всички са си в своя малък свят и никой не иска да си го развали,докато го има.Сега се явиха протестиращи...Един ден минавах покрай университета.Минаваше тролей посред бял ден.Легна един пред тролея ,за да го спре.Стоях и гледах този човек...Той беше всичко,но не Вие!

82

Анонимен

преди 10 години

Бог да прости загиналите, но според вас кво излиза - собственикът на мината сам ли да си копа въглищата? Нали смисълът на капитализма е именно един да кара Ламборгини, а 1000 да копат ***? Нали затова крещяхме по площадите? А??

fallback