Депутатско нашествие преди ваканцията. Снимка: Булфото
fallback

Десетки протестиращи се събраха около парламента в последния работен ден преди ваканцията на депутатите, която ще продължи от утре до края на август.

30 души освиркват северния вход на парламента и посрещат с викове: "Махайте се", "Страхливци", "Оставка" депутатите, които идват на работа.

Oще по темата
Друга група от протестиращи пък се събраха "На кафе" до паметника на "Цар Освободител".

Засилено е полицейското присъствие в района около Народното събрание. Разширена е и зоната за сигурност около сградата.

Шествието снощи обяви, че силата на гражданското недоволство няма да намалее, докато депутатите са във ваканция.

Очакванята са в събота сутрин от площада пред Народното събрание към морето да потегли антиправителствен протестен поход.

Под наслов "Орешарски марш!" походът ще мине през големи градове, а крайната точка е резиденция "Евксиноград", където ще почива голяма част от политическия елит.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

42

до Мето

преди 10 години

Мето ти си един от т.н. платени драскачи ,нали !познах те веднага !как ще платиш да десетки хиляди по улиците ,човече.това е невъзможно дори теоретично,ама като ти плащат що да не пишеш ,нали!

41

Мето

преди 10 години

Преди малко минах оттам. Телевизионните оперотори са 3 пъти повече от тях. Преобладават само полицаи, губят им времето а престъпността трупа кинти и финансира протестите.Но явно парите свършват, желаещи за 50 лв. няма. Трябва голяма метла и да се почне от режисьорите на т.н. спонтанен протест.

40

Анонимен

преди 10 години

"Крещят десетки" или казано по друг начин: крещят няма и сто човека...Аз в кръчмата и по сватби съм виждал да крещят повече хора.

fallback