Росен Плевнелиев се срещна с Омбудсмана Константин Пенчев. Снимка: БТА
fallback

Актуалната политическа ситуация в страната и възможностите за преодоляване на кризата обсъдиха на среща президентът Росен Плевнелиев и омбудсманът Константин Пенчев, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Двамата споделиха позицията, че трябва да се намери възможност за диалог и да се определят тези няколко приоритетни за нацията теми, по които е необходимо да бъде постигнато политическо съгласие.

Президентът и омбудсманът се обединиха около разбирането, че протестите в страната имат общ корен и това е дефицитът на справедливост.

Съществува реална опасност, ако на исканията на гражданите не бъде отговорено по никакъв начин, страната да бъде изправена пред още по-тежка протестна вълна още от началото на есента, беше подчертано още по време на разговора.

Омбудсманът подкрепи идеята на държавния глава да бъдат организирани на три дебата по въпросите на пазарната икономика, медийната среда и системата на правораздаване, като прие поканата на президента да участва в дискусиите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

демократис

преди 10 години

След освобождението ни от робство, това е най-некадърният политик.държавен глава.Не се ли усеща,че е като приказката- царя е гол. Децата,се смеят на неговите шаблони думи,когато говори по дадени въпроси.

17

анонимен

преди 10 години

съмнително е ... но ще видим!

16

Не

преди 10 години

Не обединител,а подстрекател. Жега,жега президенте. Огледай се,ослушай се и премини,но внимавай,че влака може да дерайлира.

fallback