Десислава Атанасова. Снимка: Булфото, архив
fallback

В "перото" за структурни промени при актуализацията на бюджета да бъдат предвидени до 30 млн. лева за изграждането на Национална педиатрична болница. Предложение за това са внесли депутатите от ГЕРБ Десислава Атанасова и Даниела Дариткова.

Много правителства са си поставяли като приоритет, но до момента никой не е успял да задели такъв финансов ресурс за подобно целесъобразно дело в името на бъдещето на нацията, каза в Русе Атанасова, която е и бивш министър на здравеопазването.

Oще по темата
Тя уточни, че България няма болница, която да лекува само детски болести и то по всички медицински специалности.

"Надявам се, че това предложение, което произтича от опозицията, ще бъде подкрепено от управляващите, тъй като смятам, че децата на България нямат цвят", заяви Атанасова и допълни, че е редно, когато се прави актуализация, да се залагат мерки, които ще имат положителен резултат не само в мандата на едно управление, а и занапред.

Тя каза още, че е имало намерение тези средства да бъдат заложени поетапно през 2014 г., ако управлението е било на ГЕРБ.

Атанасова допълни, че предложението е подкрепено от Българската педиатрична асоциация, от университетските болници и от всички работещи за детското здравеопазване.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

52

Анонимен

преди 10 години

И все пак по нейно време се направиха такива неща дето червените дето сега управляват няма да ги направят в следващите 500 години докато са на власт.Тези освен да крадат друго не правят.Ще ми се да ги видя след няколко месеца тези които сега са подкрепили Орешарски.Как ще бъдат излъгани просто не осъзнават.

51

зелник

преди 10 години

ух как сее засукала а каква беше като изядена от молци ,че и самочувствие добило - що ли господ не си прибере вересиите, че да мирне държавицата ни от *** като тази гръсница

50

САРА

преди 10 години

тази върти опашка затваряше болници , а сега популистки "иска" пари, откъде бре моме нъл ги откраднахте, къде сега да ги дадат, освен ако не ги извадят предишните от натежалите си джобове....

fallback