Снимка: архив Булфото

Общ преглед

Рехаво започна 44-тия протест #ДАНСwithme днес в столицата. Стотици се събраха на площад ”Независимост” под прозорците на Министерския съвет. В началото на протеста около 19.00 часа имаше няколко десетки. На този фон, предните пъти шествието събираше хиляди още при старта.

По данни на МВР към 19.30 часа окобло 600 души са се събрали пред  Министерския съвет. Обстановката е спокойна, няма инциденти, нито нарушения на реда. Полицията охранява протестните действия.

Към 20.00 чака броят на хората нарастна на 1000.

Движението в района е блокирано, а хората отново надуват свирки, развяват български знамена. Част от издигнатите плаката гласят: "На Бузлуджа се състоя най-масовата проява на Стокхолмски синдром", „Червени боклуци не е обида, а е световна характеристика”. Чуват се и обичайните викове: ”Оставка” и ”Червени боклуци”.

Традиционно шествието премина през парламента, а след това се раздели.

Една част от хората отидоха на Орлов мост, друга останаха пред НС. Други се насочиха към бул. "Дондуков".

Те стигнаха до кръстовището на бул. „Дондуков” и ул. „Злетово” преди моста Чавдар.
Протестиращ обясни, че хората имат информация, че министър Цветлин Йовчев живее в района и като добри съседи искат да дойдат и да помолят за сол и мляко, предаде ”Фокус”.

На пресечката на двете улици имаше две полицейски патрулки, които не позволиха на протестиращите да минат по улицата. До конфликт с полицията не се стигна. Част от протестиращите продължиха по моста Чавдар, а друга се връщат обратно по булевард „Дондуков” или си отиват.

Около 10 души се събраха при фонтана с пеликаните пред Общината, за да изпратят депутатите символично на море, предаде "Фокус". Те пуснаха да плуват вьв фонтана снимки с образите на управляващите, завързани с червени балони.

За пореден ден в столицата се събраха и контрапротестиращи в подкрепа на правителството на Пламен Орешарски. Днес те не викаха и не скандираха, а само събираха подписка в подкрепа на кабинета. Готвят се да подготвят и подписка с искане за оставката на столичния градоначалник Йорданка Фандъкова.

Информацията е актуализирана към 21.15 часа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар