Снимка: Булфото, архив
fallback

БСП ще търси засилен диалог с ГЕРБ в парламента, заяви депутатът от БСП Младен Червеняков по БНР.

В сряда имахме заседание, на което обсъдихме ситуацията и взехме решение да излезем с позиция. Декларацията за национално съгласие не е нова идея, тя е от началото на този парламент, но напускането на ГЕРБ на парламента не позволи това да се случи. Те имат едно искане – оставка. Ако им се обясни какви са проблемите, може да се стигне до разбиране защо избори веднага са невъзможни, поясни Червеняков.

Той каза още, че един от важните въпроси, по които политическите сили трябва да се договорят, е споразумението за партньорство с Европейската комисия през 2014-2020 година.

“Споразумението за партньорство с ЕК трябва да се подпише до края на годината. Става дума за 15 милиарда евро. Поставени са предварителни условия пред отделните страни-членки. Ако изгубим тези пари, каквото и управление да дойде, няма да може да се справи.

Няма разумен политик в България, който да приеме лозунга на ГЕРБ "избори веднага", каза още Червеняков. Според него изборите трябва да бъдат насрочени за май догодина.

Вътрешният министър пое отговорността за белия автобус. Очевидно това решение беше грешка. Полицейско насилие нямаше във вида, в който сме го виждали в други европейски страни, коментира той. 

Проблемите около сигурността трябва да бъдат добре обмислени. Има промени, които пораждат въпросителни. Реформите и някои кадрови назначения заслужават да бъдат обсъдени.

Не виждам проблем във ваканцията на депутатите. 2 седмици не са срок, който ще се отрази на работата на парламента, смята Младен Червеняков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

43

Анонимен

преди 10 години

Младен Червеняков беше министър на правосъдието при Жан Виденов и беше от ония гнусари, които 97ма не искаха да подават оставка. В допълнение към това джипът на Младен Червеняков е бил видян пред дома на Сретен Йосич - най-големият сръбски мафиот. Ако вие подкрепяте Йосич за каквото и да е, просто мястото ви е вън от България!

42

Анонимен

преди 10 години

никакви избори сега чакайте да окрадем всичко 3000лв. за 1 долар и тогава избори

41

червени кхмери

преди 10 години

Няма разумен политик в България, който да приеме лозунга на ГЕРБ "избори веднага"Пак лъжат *** - само *** Станишев, Сидеров и Местан не искат избори веднага, всички останали партии плюс президента са за избори до края на годината.

fallback