Гергана Червенкова. Снимка: Булфото
fallback

Много съм щастлива. Надявам се това да е началото на края. Оттеглянето на екстрадицията не означава, че обвиненията в САЩ са паднали, но вярвам, че и това ще стане, обяви в интервю за в. "24 часа" Гергана Червенкова.

Очакванията са днес Софийският апелативен съд да прекрати делото за изпращането й в САЩ, където 37-годишната българка бе обвинена, че е изпрала 5 млн. долара и е продавала онлайн лекарства, които съдържат наркотични вещества.

Oще по темата

Тя многократно обяви, че е работила на трудов договор във фирма за търговия с лекарства като статистик без никакви права да се разпорежда с банкови сметки.

Гергана бе задържана за първи път на 30 ноември, но след три дни освободена срещу 500 лв. гаранция. След като делото за екстрадирането тръгна в съда, бе арестувана отново и прекара зад решетките повече от 50 дни.

Гери бе освободена преди около двайсет дни срещу 1000 лв. гаранция.

Жената сега се надява, че американските власти са направили разследване, намерили са допълнителни данни и в крайна сметка се е потвърдила тезата, че е невинна.

"Ще ми се да вярвам, че са разширили разследването и са установили, че наистина е допусната грешка, или че някой ги е подвел. Искрено се надявам, че няма да има друго искане за екстрадиция.

Сега трябва да намеря отговор на въпроса откъде дойде всичко това. Все още нямам обяснение. Но един от многото уроци, които научих, е, че човек трябва да цени дребните неща. Да осъзнае колко ценно е всичко - хората около нас, това, че сме на свобода, че дишаме, приятелите.

Всъщност битовизмите и глупостите, за които всекидневно се ядосваме, просто трябва да ги забравим. Осъзнах, че животът, който и без това е кратък, неочаквано може да стане още по-кратък", допълва Гергана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Лина

преди 10 години

Гери, търси си правата, осъди виновниците за твоето тегло!

14

Анонимен

преди 10 години

PRAVDA,нищо не се е доказало все още!Отпада само екстрадацията! ***/чка.

13

PRAVDA

преди 10 години

КАДЕ СТЕ ЛАИНИРИ ПРОКЛЕТИ КОИТО ПЛУЕХТЕ ПО ГЕРГАНА КОГАТО СЕ ДОКАЗА СЕГА НЕНЕТА НЕВИННИСТ ????

fallback