Окървавената Елисавета. Снимка: Facebook
fallback

Имаше ритане, имаше палки, блъскане от страна на полицията към протестиращите, категорична е два дни по-късно Елисавета Белобрадова – онова окървавено, усмихнато лице на протеста, чиято снимка обиколи всички новинарски емисии у нас и по света.

Oще по темата
Макар да е пострадала сериозно, а раната й на главата лепена от лекари, тя настоя, че полицаите не са действали с умисъл, просто им е било заповядано да направят коридор и да изведат депутатите от парламента.

За стълкновенията тя призна, че не се е случило чак кой знае какво толкова на фона на събитията и протестите, които се организират по света.

"Нека не го драматизираме. Нека го възприемаме случилото се, че наистина е било въпрос на заповед, защото наистина, ако се вгледаме детайлно, всяко действие имаше за цел единствено да се проправи път на автобуса, защото 97-а година полицаите тичаха и гониха хората по улицата и ги биеха без никаква причина", настоя тя пред Нова телевизия.

"Просто полицаите са получили такава заповед, а отговорността е на хората, които са взели това решение", категорична бе тя.

Елисавета обаче настоя, че това провокативно извеждане на автобуса с полицейски кордон само идва да покаже и докаже управленската немощ в ситуацията след над 40 дни протести с искания за оставка на кабинета "Орешарски".

Довечера тя ще отиде на протестите, но без малката си дъщеря.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

209

анонимен

преди 1 година

До Само да си попитамтая с кетчупа вече е депутатка

208

анонимен

преди 1 година

До Анонименда... приличат на друсани

207

D.P

преди 10 години

Веднъж са ми разбивали главата при сбиване, ужасна болка беше не можех да си намеря място дишах учестено и не можех да си кажа името....Тая женица като я гледам на снимката с "разбитата глава" как се е ухилила и как прави пози за снимка нещо ми намирисва на бутафорна кръв.

fallback