Снимка: БТА
fallback

Тридесет депутати, трима министри, както и журналисти стоят тази вечер вече повече от пет часа в сградата на парламента в София, блокирани от около две хиляди антиправителствени демонстранти, предаде Франс прес.

Френската агенция отбелязва, че блокадата е заварила в сградата членовете на три парламентарни комисии, обсъждали промените в бюджета и министрите на икономиката Драгомир Стойнев, на финансите, Петър Чобанов и на труда и социалната политика Хасан Адемов. В сградата са общо 109 човека, вкл. парламентарни служители.

В кореспонденцията се описва неуспешния опит на органите на реда да пробият човешката блока, за да проправят път на автобус.

Ройтерс също информира за събитията в центъра на българската столица и стълкновенията между полицаи и протестиращи, които на няколко пъти попречиха на извеждането на депутати от парламентарната сграда. Агенцията цитира възгласите "Оставка!" и "Мафия!", скандирани от събралите се хора, и посочва, че
автобусът, направил опити да пробие блокадата, е бил замерян с  пластмасови бутилки и други предмети.

Ройтерс припомня, че пребивавалата днес в София Вивиан Рединг, еврокомисар по правосъдието, е изразила симпатиите си към антиправителствените демонстранти и е приканила българските власти към реформа в съдебната система.

Информационните агенции ДПА и ИТАР-ТАСС информираха тази вечер за стълкновенията между полицията и антиправитлствени демонстранти, заобиколили сградата на Народното събрание в София.

Агенциите описват опита на силите за сигурност да пробият човешката блокада, за да бъдат извозени с автобус няколко министри и депутати, който опит бе осуетен от насядали демонстранти.

Според руската ИТАР-ТАСС има арестувани протестиращи, а германската ДПА цитира очевидци, видели ранени хора, предаде БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

Анонимен

преди 10 години

бой по герберунгелите ..

33

Анонимен

преди 10 години

Ко? Не!

32

Омерзен

преди 10 години

Олее как ме кефи червения вой и лай...Ама ако можеше и мазния Станишев да се включи..Цска, само така брато, ще ми докараш оргазъм, гърчи се като червен червей на кука...Оооох, кеф.

fallback