Снимка: Dnes.bg

Над два часа жандармерия се опитва да изведе депутати, министри, синдикалисти и журналисти от блокирания от протестиращи парламент.

Сградата е обградена от протестиращи, а органите на реда се опитват да изведат намиращите се в сградата хора, засега неуспешно.

В сградата всичко е спокойно. Протестиращите обаче се нахвърлиха на автобуса, който се опита да изкарат хората от сградата.

Стъклата на превозното средство са потрошени. Хората насядаха пред автобуса. Не се изключва възможността той да се използва само за отвличане на вниманието на хората, защото е със спуснати пердета и полицейски щитове по стъклата.

Още по темата
Стигна се и до сблъсъци между протестиращи и полиция за първи път след 40 дни недоволство.

Засега хората не казват дали е имало нападения над органите на реда или действията на полицаите не са били провокирани. Има и ранени полицаи от хвърлените камъни.

В крайна сметка автобусът се върна обратно, но полицията нападна протесиращите.

След като слезе от автобуса, финансовият министър Петър Чобанов се зачуди с какво министрите и депутатите са провокирали недоволството на хората отвън.

А отвън протестиращите скандираха срещу актуализацията на бюджета, обсъждана този следобед в две от парламентарните комисии. Хората скандират "Убийци", "Мафия", "Оставка".

"Правителствoто работи, а и утре ще продължи да работи", категоричен бе министър Чобанов.

109 са общо блокираните вътре в сградата на НС - министри, депутати, журналисти и служители на НС.

От МВР съобщиха, че едва един човек е бил отведен в столичната полиция, след като се е опитал да попречи на служебен автомобил на парламента да напусне района на НС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase