Емил Димитров напусна ГЕРБ. Снимка: Булфото, архив
fallback

Според Емил Димитров, бивш депутат от ГЕРБ, който напусна партията, скандалът с тефтерчето на ексшефа на Комисията за предотвратяване на конфликт на интереси Филип Златанов няма да приключи с оттеглянето на Искра Фидосова.

„Има два скачени съда и другият все още не е напуснал - това е Цветан Цветанов, заяви той по БНТ.

„Нещата, които се случиха с мен, бяха точно каквито са инструкциите в тефтерчето, добави Димитров.

Той смята, че причината за това е, че се е оказал проблем за "двата скачени съда", защото никога не си е мълчал в рамките на партията и парламентарната група и е казвал личното си мнение, когато нещата са били изкривени.

„Това явно е било лошо за тези два скачени съда“, коментира бившият депутат.

Ако ГЕРБ иска да се съхрани като партия, повличането на крак на единия от двата скачени съда би трябвало да доведе и до напускането на Цветанов, смята Димитров.

Той допусна, че вероятно има и други такива „тефтерчета“.

Oще по темата

„Сигурно има, познавайки работата и на други такива репресивни органи като МВР, ДАНС, ГДБОП, която една година се занимаваше само с мен, за да намери нещо и да се окажа лошият“, коментира той. 

Вчера бившият председател на правната комисия в парламента Искра Фидосова e подала молба, в която заявява желание да напусне изпълнителната комисия на ГЕРБ и да бъде освободена като народен представител, но да остане партиен член.

В мотивите си тя посочва, че предприема тези действия, за да изчисти "всички внушения около името и работата си".

На пресконференция в сряда прокуратурата показа записки от личния бележник на председателя на комисията за конфликт на интереси Филип Златанов, в които фигурират указания за различните преписки и за лицата, които се разследват за конфликт на интереси. На много места е посочено да се чака обаждане или да се позвъни на И.Ф., а най-често срещаните инструкции са: "Да се удари", "Да се забави", "Да се добавят други преписки".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

Аз и ти

преди 10 години

А след Цветанов да напуснат и другите герберасти.

32

Аз

преди 10 години

Всички вие, които се пишете комунисти, антикомунисти и гербери си задайте само едно просто въпросче: ами ако тефтерчето е истинско? Тогава? ГЕРБ или БСП? Май нямате право на избор. Те точно това ви потготвят. Да се самоунищожите със спорове кой е по-стойностен - ББ или Станишев. Хора запомнете. Единият е от белите якички на БКП, а другия е от милиционерсото крило на БКП. Какъв ББ, какъв Станишев, какви 5 лева. Не падайте до безумно ниското им ниво, не се оставяйте да ви манипулират.

31

Отговор на въпрос29

преди 10 години

Каквото трябва да се направи с плоските мозъци, трябва да се понагънат малко. Но за това трябва акъл. Горкия човек.

fallback