Едвин Сугарев продължава да гладува. Снимка: архив, Булфото
fallback

Четирите от децата на Едвин Сугарев започват гладна стачка в подкрепа на баща си.

Преди 22 дни Едвин Сугарев, който е някогашен активен десен политик и дипломат, обяви, че започва гладна стачка и няма да я прекрати, докато Пламен Орешарски и неговото правителство не напуснат политическата сцена.

В отворено писмо, разпространено до медиите, децата му днес заявяват, че не могат да го оставят сам.

"Ние, Борис, Ела, Йоан, Кристиан, Стефан и Тея, се обръщаме към теб като твои деца с желанието да заявим своята съпричастност към безкористния ти жест и решителност. Въпреки молбите, които отправиха към тебе интелектуалци, общественици и граждани чрез множество писма, решението ти да продължиш беше твърдо.

Oще по темата
Въпреки загрижеността и съветите на семейството ти и всички твои приятели решението да продължиш беше твърдо. Въпреки влошаващото ти се здраве, решението да продължиш беше твърдо. Разбираме тежестта на твоята дума, но отказваме да приемем факта, че тя остава нечута. Затова днес, на двадесет и втория ден от началото на протеста ти, ние, Йоан, Кристиан, Стефан и Тея, започваме гладна стачка в знак на съучастие в твоя граждански жест.

Не приемаме да живеем в общество, в което той – както и протестът на хилядите българи – не осъществява своето предназначение. Въпреки съвета ти никой да не те следва в това гладуване решихме, че не можем да те оставим сам, и се присъединяваме".

Писмото е подписано от Борис Сугарев, Ела Сугарева-Макгий, Йоан Сугарев, Кристиан Сугарев, Стефан Сугарев, Тея Сугарева.

Вчера Сугарев заяви, че не знае докога ще издържи, тъй като „от един момент нататък организмът започва да изяжда сам себе си“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

121

Аз

преди 10 години

Бог да пази и лудите от Сугарев!

120

+-+-+-+-

преди 10 години

Честно казано, дреме ми на п а т а р о к а !!!

119

гладуран

преди 10 години

Помня около 1995-1996 г.на пл. Ленин /сега незнам как му ъуриха името/имаше гладуващи и един от лозунгите беше:ПОСТРОИХМЕ ГРАД А УМИРАМЕ ОТ ГЛАД.Посетих моите приятели гладуващи през деня и ло късна доба в една от механит по Дондуков добре сипиинахме и обилно похапнахме до сутринта.На следващият ден те продължиха да си гладуват в палатковия лагер.Казват че СИТ НА ГЛАДЕН НЕ ВЯРВА.Аз от първия ден в които видях по-горе снимания субект ама съвсем,ама съвсем и още веднъж ама съвсем на му вярвам62286

fallback