Мястото на тежката катастрофа. Снимка: Булфото
fallback

Остава опасността за живота за 6-годишното дете и неговата майка, които бяха пометени вчера от такси на „Цариградско шосе“ на спирка на градския транспорт. При тежкия инцидент 12 души бяха ранени, като една от най-тежко пострадалите почина тази нощ в болницата.

Директорът на болницата „Св. Анна“ Димитър Димитров съобщи пред БТА, че пострадалото дете е претърпяло тежка черепно-мозъчна травма и е било подложено на незабавна операция, след която е започнала и втора операция заради наличие на кръв в корема. Детето е в критично състояние.

Майката на детето също е с политравма и е в състояние на тежък хеморагичен шок.

Друг мъж /27 г./, който пострада снощи, е настанен в Централна реанимация на болница "Пирогов", съобщиха от лечебното заведение. Той е бил опериран тази нощ - премахнат е далакът, счупеният таз е бил стабилизиран. Неговото състояние остава тежко.

В болницата остава и жена /28 г./, при която е било установено, че е с лека черепно-мозъчна травма. Тя е имала и рана на главата, която е обработена малко след пристигането й в болницата.

Oще по темата
 Друг пострадал мъж /60 г./ е отказал хоспитализация. Той е бил с фрактура на една от костиците на дясното ходило. След гипсирането му е бил освободен.

Освободени са и пациентка /43 г./, при която са били установени 2 счупени ребра, контузия на дясната китка и на дясната подбедрица, и друга жена /34 г./, която е имала контузии на двете ходила и на лявата китка.

Във ВМА е била приета 44-годишна жена със счупен таз и горни крайници. Настанена е в неврохирургията. Състоянието й е стабилно.

Две млади жени от пострадалите в снощния инцидент са в стабилно състояние в болница "Царица Йоана-ИСУЛ", съобщиха от лечебното заведение.

Едната от тях е със счупвания на таза, без опасност за живота. Другата е настанена в дневния стационар към спешното отделение, където ще остане под лекарско наблюдение няколко дни, тъй като е възможно да има посттравматични последици. При нея засега не са открити тежки травми.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

Анонимен

преди 10 години

То *** в Парламента с тези закони трябваше да започнат, а не с разчистване на лични сметки. До кага такива смешни присъди за убийства но пътя???? И сега трябва да се подкрепи майката от Бургас, която искаше промяна на закона и тя да се вдига на протест.

35

26

преди 10 години

Не към властта,а към закона трябва респект.И за да има ред всички трябва да са равни пред закона.

34

Анонимен

преди 10 години

няма бакшиш или не - пил е, имаше случай че полицай уби семейство, ДАИ и КАТ вместо да се чудят как да си напишат някой измислен акт и нарушение - което е маловажно, да вземат да проверяват ромите с таксита, без книжки, не могат да пишат и да четат ама водят хора, ама не - на проверяващите не им се занимава с тях; контрол за алкохола - на всички, няма таксита, няма частни коли. Жалко за хората, съболезнования.

fallback