Депутатът от БСП Петър Мутафчиев. Снимка: Булфото, архив
fallback

Депутатът от Коалиция за България Петър Мутафчиев реагира остро на ултиматума на лидера на КТ „Подкрепа“ Константин Тренчев, който вчера заплаши, че или ще бъде свикано Велико народно събрание, което да промени Конституцията, или ще има национална стачка.

„Синдикатите трябва да са по-предпазливи по отношение на политиката“, заяви днес в Пловдив социалистът, цитиран от „Фокус“.

Според него, когато става дума за синдикален интерес на българските работници, за икономическото развитие на страната, право на профсъюзите е с участие в тристранния съвет да изразят позициите си.

Oще по темата

„Тяхно право е да защитават синдикалните интереси чрез стачки, но не и да се поставят политически въпроси“, смята депутатът.

Според него, след като става въпрос за свикване на Велико народно събрание с цел промяна на управленческата система на страната, това минава границата на нормалния диалог.

Мутафчиев риторично попита какво точно трябва да реши Великото народно събрание и кой ще участва в него.

Според него единственото добро, което може да направи сега Велико народно събрание, е че ще бъде намален броят на депутатите.

„Трябва да се създаде стабилност на държавата. А вместо това имаме изказването на президента Росен Плевнелиев от петък, който говори за разделение на обществото, а в същото това време поставя разделителна линия сам. Президентът трябва да бъде обединител на нацията, да бъде основата на стабилността на държавата, а не да изпада в конфликти с отделни личности, които не се харесват на обществото, каза Мутафчиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

50

MAFIA - AL KAPONE

преди 10 години

Tren4ev e porednia Mafiot za ZATVORA

49

????????????????????

преди 10 години

България нема нужда от Мафиотска Групировка на Тренчев , които защитават интереси на Олигарси

48

КТ Подкрепа

преди 10 години

Константин Тренчев КТ Подкрепа изпратиха 200 Български работника в Ада през 1997 , тоест в Братислава Словакия в завод WV без никаква квалификация за работа , освен това всички процедури минаваха през 2 посреднически Фирми като главна фирма ТРЕНКВАЛДЕР и подизпълнител MS АТЛАС , заплащане 400-450 евро на месец , което си е пълна измама , най интересното е че след 2 седмична работа се започна безпричинно съкращавен на работници за да дойдат друга група от които се получават ОГРОМНИ КОМИСИОННИ

fallback