Според НСО в тази кола не е бил премиерът Орешарски. Снимка: Twitter

Около 07.50 часа тази сутрин на пешеходна пътека на ул. „Беловодски път“ е спрян автомобил на Националната служба за охрана (НСО). В колата обаче не се е возело охранявано от службата лице. Това съобщиха от пресцентъра на НСО пред „Фокус“.

По този начин от службата за охрана отрекоха информациите, които се появиха по-рано днес, че протестиращи са блокирали за кратко пътя на кортежа на премиера Пламен Орешарски в Бояна.

В 8.00 ч. тази сутрин няколко десетки протестиращи се събраха в „триъгълника на властта“, за когато бе предвидено посрещане на юлското утро пред Министерския съвет. Там се премести инициативата „На кафе пред парламента”, станала традиционна през миналата седмица, предаде bTV.

Още по темата

Протестиращите се организираха чрез социалните мрежи. Идеята им беше да пият кафе за здравето на министрите, а след това протестът им се насочи към сградата на Съдебната палата, където поздравиха с "добро утро" главния прокурор Сотир Цацаров и неговите „бъдещи клиенти“.

За 18:30 часа довечера пък е планиран Национален протест #lastДАНСwithme – продължение на мирните вечерни шествия, започнали на 14 юни след назначението на Делян Пеевски за председател на ДАНС и продължили като антиправителствени демонстрации, въпреки последвалото му оттегляне.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase