Протестиращите остават пред сградата на НС. Снимка: БТА
fallback

Поетапно, през няколко минути, НСО и полицията се опитват да изкарат депутатите от парламента.

Охраната препоръчва на народните избраници да не излизат от задния вход на НС, през който обикновено те влизат в сградата, а от страничните входове откъм БАН и Софийския университет.

Няколко депутати успяха да излязат без коли и тръгнаха пеша по жълтите павета в посока улица "Раковска".

Oще по темата

Протестиращите стават все по-настъпателни, като се опитват да спират колите, обграждат ги и се стига до моменти, в които полицията трябва да направи път на опитващите се да напуснат сградата народни представители.

Според първоначална информация лидерът на левицата Сергей Станишев вече е успял да напусне сградата, без да бъде забелязан от протестиращите.

Под особено засилена полицейска охрана от сградата на парламента беше изведен зам.-председателят Христо Бисеров, заедно със заместник председателя на ПГ на БСП Петър Курумбашев.

Вече откъм изхода на парламента към БАН се е събрало огромно по количество полиция, което обгражда напускащите депутати. Движението в целия район продължава да е блокирано, но силите на реда освободиха движението за депутатските коли от към Храм-паметника „Александър Невски“.

Полицията изтика протестиращите в градинката към Националната галерия. Друга част от тях продължават да са блокирали периметъра откъм хотел "Радисън".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

112

chmatka

преди 10 години

До ТУЙ ОНУЙто като знам какво им беше оставено да крадат ...... леле мале , единствената им далавера май ще си остане разходките със самолетите ............

111

Анонимен

преди 10 години

ЩОМ ИМА 1000 ПРИЧИНИ ДА ГИ ЗАДЪРЖАТ, НО ПРОТЕСТИТЕ НЯМА ДА СПРАТ ЗАЩОТО ИМА ОЩЕ 100 КАТО ТЯХ И ВСИЧКИТЕ ТРЯБВА ДА БЪДАТ СЪДЕНИ И КОЙ В ЗАТВОРА, А КОЙ СМЪРТНО НАКАЗАНИЕ !!!

110

ТУЙ ОНУЙ

преди 10 години

ИМА ЕДНО ЕДИНСТВЕНО РЕШЕНИЕ - ЗАДЪРЖАНЕ ПОД СТРАЖА НА БОРИСОВ , ПАШАТА И ЦВЕТАНОВ - ЩЕ СПРАТ ПРОТЕСТИТЕ И ПРАВИТЕЛСТВОТО ПОНЕ ЩЕ МОЖЕ ДА ПОДГОТВИ ЗАКОНОПРОЕКТИ И ПАРЛАМЕНТА ДА ГИ ПРИЕМЕ ЗА НОВИ ИЗБОРИ - ТЕЗИ МАФИОТИ МОГАТ ДА БЪДАТ ЗАДЪРЖАНИ ПО 1000 ПРИЧИНИ ................В МОМЕНТА ТЕ ДЕСТАБИЛИЗИРАТ ДЪРЖАВАТА , ВЪОБЩЕ НЕ ГИ ИНТЕРЕСУВА - НОВ ИЗБОРЕН КОДЕКС ИЛИ ПОДОБРЕНИЕ ЖИВОТА НА ГРАЖДАНИТЕ ............ИСКАТ САМО ДА СПАСЯТ КОЖАТА-КРАДЛИВА

fallback