Снимка: БТА

Общ преглед
Шестият ден на протест отново събра над10 хиляди недоволни пред сградата на Министерски съвет. Отново виковете бяха „Оставка!” и „Мафия”.

Исканията на протестиращите, започнали в петък срещу назначаването на Делян Пеевски за шеф на ДАНС, вече са за оставката на правителството на Пламен Орешарски, въпреки че и днес той отсече отново, че няма да напуска поста, защото това би било безотговорно.

Още по темата

Началото на поредния протест беше в 18, 30 ч.

Въпреки че беше пусната пиратка недалеч от насъбралите се граждани, протестът протече мирно и спокойно, като много хора отново бяха дошли с децата си.

В района имаше засилено полицейско присъствие, тъй като не беше изключено да има провокации, но за щастие проблеми със сигурността нямаше.

Както и предишните вечери, около 20 ч. протестиращите тръгнаха Народното събрание.

Протестиращите носеха плакати с надписи „Да спрем поредния турски сериал”, „Не само Пеевски е грешка, всички вие сте грешка”, „Не слугувайте на Бойка и Пашата”, „Аз съм от изгубеното поколение. Намерих се”.

По-рано представители и симпатизанти на Национален фронт за спасение на България започнаха протестестното си шествие в 17, 30 ч. пред НДК.

Протестът и шествието се охраняваха от полицията, организацията беше строга и то премина спокойно. Около 20, 15 ч. протестът на НФСБ  се вля в националния на Орлов мост, откъдето шествието пое към НДК.

След това протестиращите се върнаха отново на Орлов мост, където част от тях останаха до около 23 ч.

От полицията съобщиха, че няма нито един сигнал за инцидент на шестия ден от протеста.

Тази вечер симпатизанти на  „Атака” отново обградиха централата на партията и медии не се допускаха.

Полицията пък беше образувала кордон около националистите.

В Пловдив протестиращите „погребаха" ритуално БСП пред централата на партията, предаде "Фокус". Те залепиха некролози за скръбната вест, че столетницата е извършила своето ритуално самоубийство. Протестиращите положиха и цветя пред входа на централата. Под скандиранията „Кой не скача е червен", 500 пловдивчани скачаха като един.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase