Изборът на Пеевски взриви социалните мрежи. Снимка: БТА
fallback

Истинска вълна от негодувание заля социалните мрежи след новината за избирането на Делян Пеевски за шеф на ДАНС.

Само за няколко часа над 15 000 души се присъединиха към събитието във Facebook: "Не искам Пеевски за шеф на ДАНС". Хората в групата готвят спонтанен протест тази вечер пред сградата на Министерски съвет от 18.30 часа, за да изкажат възмущението си от решението на кабинета.

Политици и общественици също коментират назначението на Пеевски. "Време за протест", е краткият коментар на номинирания за нов лидер на ДСБ Радан Кънев.

"Не, не е 1 април. Но сме някъде между 19 май и 9 септември, а напуканата демократична фасада на държавата ни пада по главите", пише на стената си във Facebook Кънев.

Бившият външен министър Николай Младенов също бе доста краен в коментара си.

"Вън шайката на Орешарски! Вън! Безобразията на новото управление се превръщат в сериозна заплаха за националната сигурност и ще компрометират България безвъзвратно вред нашите съюзници в НАТО и ЕС. Случващото е без прецедент. България не заслужава това! Крайно време е всички да се вземем в ръце и да не позволяваме тези далавераджии да подменят държавата. Всеки, който има малко достойнство и усещане за морал и справедливост в това управление, трябва веднага да се оттегли!", призова Младенов. 

Съвсем кратък е коментарът на бившия министър по усвояване на евросредствата Томислав Дончев, който постна на стената си "I can't believe it" (в превод – „Не мога да повярвам“)

Oще по темата

"Назначаването на Пеевски начело на ДАНС е самоубийствено за правителството и мнозинството. Начело на ДАНС трябва да бъде професионалист, без икономически интереси и изявени политически пристрастия. Назначаването на Пеевски означава, че ДПС силно са натиснали да покажат кой всъщност кара влака“, е мнението на бившия съпредседател на Синята коалиция Мартин Димитров.

Друг бивш син депутат - Ваньо Шарков, допълва: "След вчерашните изнасилвания в НС, днес Станишев, след кратка бременност, роди Пеевски".

"Делян Пеевски шеф на ДАНС??? В държава, в която нямаме братя Карамазови, но имаме братя Галеви, това е напълно нормално...“, смята музикантът Венци Мицов, част от партия „Глас народен“ и допълва:

"Един от КБ се въздържал при гласуването за Пеевски...Сигурно ще бъде първият арестуван от ДАНС".

"Даа, ще трябва внос на революция, директно от Истанбул", коментира писателят Георги Господинов.

Политологът Димитър Аврамов допълва: "Нестандартен" избор за шеф на ДАНС, дори според Станишев. Премиерът Орешарски предложи човек, който обществото ни почти не познава (освен по слухове и разкази на трети лица), но пък вече го е демонизирало до крайност... "Новият ДАНС", вътре с ГДБОП, стартира с нулево доверие. Орешарски и Станишев не се развиват сполучливо, да знаете от мен".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

263

:Марин Станев

преди 10 години

СЪЮЗЪТ НА БЪЛГАРСКИТЕ ИЗБИРАТЕЛИ ПРИЗОВАВА: ВСИЧКИ НА ПРОТЕСТ!ДА СИ ВЪРНЕМ ВЛАСТТА НА ГРАЖДАНИТЕ! ЗАЩОТО: ПАК СА СЪЩИТЕ, И ПАК Е СЪЩОТО!!! И ОТНОВО ИЗБИРАТЕЛЕН КОДЕКС НА КОЛЯНО"!!!Философията ??? Да се запази на всяка цена системата!!!ДА СИ ВЪРНЕМ ВЛАСТТА НА ГРАЖДАНИТЕ! ЗАЩОТО: Действуващата партийно-олигархична политическа система на управление и нейното клониране е пагубна за българското общество, за българската държава, за българските граждани! ДА СИ ВЪРНЕМ ВЛАСТТА НА ГРАЖДАНИТЕ! ЗАЩОТО:

262

galena

преди 10 години

koga instituciite 6te otidat na proverka v arestite da vidqt pri kakvi usloviq jiveqt s balhi i va6ki zadarjanite pod straja na bul, G.M.Dimitrov , mislq 4e protesta trqbva da se izmesti i tam, stroqt se ku4karnici po evropeiski standart a zadarjanite jiveqt kato ku4eta v mizeriq, horata tam gi darjat prekaleno dalgo vreme c cel unijenie, vseki ot nas ima nqkoi poznat koito e popadal tam, da gi podkrepim

261

Анонимен

преди 10 години

Не трябва да позволим на хора от партия чийто електорат не знаят български да отговарят за нашата и на децата ни сигурност.Турците в Турция БЪЛГАРИЯ Е НА БЪЛГАРИТЕ.Крайно време е Българския народ да им покаже къде им е мястото на тези ***.

fallback