Лара бе похитена от дома си. Снимка: Булфото

“Много организирани” – като такива определи похитителите на дъщеря си Лара, майката Моника Добринова пред „24 часа”. Според нея целият процес е много добре преосмислен и подготвен. Единственото, което правеше впечатление е, че пишеха на един и същ интервал от време - 3 дни. Никога не бързаха, разказва още жената, която е изпитала най-голямата си радост, след като са й върнали детето.

От разказа й разбираме, че с Лара не са се държали лошо, дори в един момент детето е мислило, че помага на баща си. Човекът, който я е държал, й е обяснил, че е там “За да може татко ти да си дойде по-бързо в България, да го пуснат от затвора и да няма дело срещу него”.

Още по темата

В момента Моника Добринова не мисли за отмъщение и не се интересува кои са похитителите й. Тя обяснява пред изданието, че най-важното нещо за нея са двете й деца и грижата за тяхното възпитание. „Да са живи и здрави да си харчат парите, това им пожелавам”, отбелязва жената.

Лара все още не е видяла баща си Евелин Банев – Брендо. „Той не е идвал в България, а аз прецених, че не е добре да причинявам подобен допълнителен стрес в момента да я водя в Италия и там да минава през допълнителни притеснения и емоции. – коментира още Добринова - Даже не съм и мислила по този повод, не е моментът за това. А бащата ще се прибере в България до юли и тогава те ще се видят. Тъкмо и Лара ще се чувства по-добре”.

10-годишната Лара Банева бе освободена на 21 април, след близо месец и половина плен. Похитителите са я оставили в района на 6-о РПУ в столицата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase