Снимка: Булфото
fallback

Регистриран е случай на разсиновяване във Варна, обяви Павлина Христова, главен експерт в Регионална дирекция за социално подпомагане във Варна.

Детето е тригодишно, а майката не могла да го припознае като своя рожба.

Това станало на третия-четвъртия ден, след като преминала процедурата. Детето е било върнато отново в социален дом.

"Има тенденция по-малко родители да изоставят децата си след раждането им, благодарение на отделите за закрила на детето, които извършват превантивна работа с бъдещите майки", коментира Христова.

Само в морската ни столица 43 жени са били убедени да не изоставят бебетата си през 2013 г.

В специализираните домове за отглеждане на деца без родителски грижи в областта сега са настанени общо 258 дечица.

По думите й най-тежък е проблемът с децата с тежки увреждания. Въпреки това от началото на годината има три осиновени деца – две сестрички на 14 и 15 г. и друго – на 4-5 годинки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

edi

преди 11 години

До АнонименКакво толкова странно има ли?! Това да имаш дете не е като да си вземеш тамагочи. И щом си минал през целия ад на процедурата по осиновяване би следвало малко поне да знаеш за какво иде реч, а не след 3 (три!) дена да решиш, че , видиш ли, няма да се справиш. Да не дава господ някой ден да имат собствено дете, че на третия ден ще се окаже в институция, защото мама не е успяла да се наспи полагащите й се 8 часа... Аман от ***!

33

Анонимен

преди 11 години

какво толкова стрнно има.хората са решили,че просто няма да се справят.но наистина ,когато една рааботеща майка роди второ дете,няма начин да ,,върне обратно ,,детето,макар че се оказва,че това е прът в колелата на кариерното и и мтериално развитие и доста трябв да погладува,з да си стъпи отново на кракта.въпрос на приоритети и въпро на това,дали майката разсъждава от егоистична или алтруистична гледна точка.

32

майка

преди 11 години

СЕЗИРАЙТЕ ИНСТИТУЦИИТЕ!!! ХВАНЕТЕ ВАРНА ПРИМОРСКИЯ ПО IP -то!!!!ДЕЙСТВАЙТЕ ТАМ ИМА 13 ГОДИШНО ДЕТЕ НАСИЛВАНО ДВЕ ГОДИНИ !!!ПОМОГНЕТЕ НА ДЕТЕТО !КЬДЕ Е ПОЛИЦИЯТА?!ТУК САМО ДА НАПИШЕ ТАКОВА НЕЩО И ПОЛИЦАЙТЕ ВЛИЗАТ ДО ЧАС В КЬЩАТА МУ!!!И ОТИВА В ПАНДЕЛАТА,САМО ЗА СЬУЧАСТНИЧЕСТВО!АЛОООО, БЬЛГАРИЯЯЯЯЯЯ, НАСИЛВАТ ДЕЦАТА ТИИИИ!!!

fallback