Снимка: Булфото
fallback

"Ако отпадне тоталната забрана за тютюнопушене, ще бъде крачка назад, а в Европа ще гледат на България с лошо око“, категорична бе пред bTV София Ангелова от "Коалиция без дим".

Шефът на хотелиерската и ресторантьорска асоциация Благой Рагин подчерта от своя страна, че организацията не настоява за пълно отпадане на забраната, а за обособени части за пушачите.

Oще по темата

"Ако пушачите са повече, ще имат по-голямо пространство", твърди той.

"Ако останем и тази зима без хляб и препитание излизаме на втора революция на улицата", категоричен бе Рагин.

По думите му едва 5% от заведенията са успели да наложат забраната, наложена милата година и са готови да продължат с тези мерки.

Според разчетите на Рагин 47% от бюджета се пълни от сферата на услугите.

"После и вие няма да имате пари за заплати", отсече хотелиерът.

Вчера "Атака" внесе в парламента проектозакон за изменение и допълнение на Закона за здравето с мотива, че заради мярката безработицата е нараснала с поне 30 хил. души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Деньо

преди 10 години

666 вече каза най-важното, което бих написал и аз, ако не ме беше изпреварил/а:"Беше ви дадена възможност да направите зали за пушачи и непушачи, вие сложихте само табелки и всичко пак си беше заедно. Забраната е следващата стъпка на вашата наглост да не се съобразите със изискването на залите."Не знам какъв човек трябва да си, за да печелиш от порока на другите. Друг въпрос е, че основните причини за фалити са лошото управление, алчността, лошата услуга и високите цени. Вижте си грамажите нп.

28

осъзнайте се

преди 10 години

Големи бунтари се извъдиха ресторантьорите -щели революция да вдигат да се пуши в заведенията.По-добре си оправете храната,цените,обслужването,хигиената, не винете законите за некадърността и алчността си.Доказано е,че не от липса на отровен дим ви пада оборота.Егоизъмът и алчността ви са над общочовешката ценност-здравето и живота,елате на себе си не се изправяйте срещу собствените си клиенти

27

стига простотии

преди 10 години

Ако върнат закона и тютюнджиите да пушат в заведенията и на закрито,това ще доведе до масово гражданско протестиране.Пишман ще стане Атака и БСП.И малкото хубави неща искат да прецакат.Все дърпат дявола за опашката.И този Рагин също.

fallback