Волен Сидеров. Снимка: архив Reuters

Ако новото правителство отмени въведената през 2012 г. забрана за тютюнопушене на обществени места, това би означавало България да направи крачка назад, заяви директорът на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов в ефира на Bulgaria On Air.

Днес „Атака" внесе в парламента проектозакон за изменение и допълнение на Закона за здравето с мотива, че заради мярката безработицата е нараснала с поне 30 хил. души.

„България показа, че е една модерно мислеща държава, която се грижи за населението си“, смята Драганов. По думите му всички чуждестранни туроператори представят страната ни като място, където не се пуши. Ако бъде изменен законът, е възможно да има загуби, защото има резервации и за 2014 г.

Няма да постигнем много успехи в здравеопазването, ако разрешим това да се случи, категоричен е Драганов, „още повече, че второто заседание на НС беше на здравна тема“. Желанието на „Атака“ той определи като „чист популизъм и излишно скандализиране на обществото“.

Румен Драганов обясни, че никой от сферата на туризма не поставя под въпрос забраната за цигари и уточни, че дори преди въвеждането й е имало ресторанти, в които е било недопустимо пушенето.

Според него трябва да се помогне икономически на малките заведения в страната с нови работни места и с публично-частни партньорства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase