Снимка: архив Булфото
fallback

Спешният екип, пребит снощи в Овча Купел, е бил на адреса пет минути след подаването на сигнала, обясни зам.-министърът на здравеопазването Мирослав Ненков.
По-рано днес стана ясно, че шестима души – петима мъже и една жена, са нападнали спешен екип, който се отзовал на сигнал за препила малолетна.

Днес, четири минути след полунощ на телефон 112 е получен сигнал за жена прекалила с алкохол. Справки от център 112, в Център за медицинска помощ /телефон 150/ и от дежурния Медицинския координационен център, показват, че линейката е пристигнала за пет минути на адрес ул."Босилек" 1 в Овча купел., разказа зам.-министърът.

Oще по темата

По негови думи "посрещачите" свалят от линейката екипа и шофьора и ги пребиват. Това е станало преди екипът да стигне до момичето, което е било с 4.32 промила алкохол. Количеството алкохол в кръвта е установено в болничното заведение.

"Това не са нападатели, а терористи", заяви няколко пъти Ненков. Тези "светли личности и блестящи умове", които оставят 15-годишно момиче, да се напие до безсъзнание, нападат екипа още преди да му помогне. По-късно алкохолната проба показва, че момичето се е напило до степен, пробата й да покаже 4,32 промила алкохол, каза още той.

По негови думи парламентът трябва да довърши промените в Наказателния кодекс, така че нападатели над екипи на "Бърза помощ" да получават тежки наказания.  По думите му мярката с промени в НК ще даде задължително резултат. Тези хора сега вероятно ще получат малки присъди, смята Ненков. Той предлага в линейките да има паникбутон за бърза връзка с полицията.

Нападнатите и пребити медици са добре. Пияното момиче също е добре. В София трябва да има 30 екипи с по шест лекари, сестри и шофьори. Сега работят между 15 и 17 екипа, каза Ивелина Георгиева, директор на Дирекция "Медицински дейности" в Министерството. Хората от Бърза помощ работят за малко пари и без признание.

Никой не награди екипите на Бърза помощ след случая в село Бисер, добави тя. Сега вместо линейки и апаратура, ще се наложи да купуваме паникбутони, каза Георгиева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

175

Eco Teck

преди 6 години

Здравейте скъпи ценни клиенти, Добре дошли в Eco Teck Company Plc, търси ли заем за плащане на сметки и финансиране или инвестиции в проекта? Публикуваме международни компании за заем и лица, които са били затворени за банки и други финансови институции, не се безпокойте, докато се свързвате с нас днес и получавате кредита си бързо и лесно, докато приложите сега.Ние предлагаме всички видове заем сега бизнес Кредити и много повече: Ако сте много се интересуват от кредитаМоля, свържете се с

174

Zenith Loan Limited

преди 9 години

Здравейте, Имате ли нужда от спешен заем, за да изчисти дълговете си или имате нужда от капитал заем за подобряване на вашия бизнес? Били ли сте били отхвърлени от банки и други финансови институции? Имате ли нужда от консолидация заем или ипотека? Търсене не повече, тъй като ние сме тук, за да направи всичките си финансови проблеми е нещо от миналото. Ние заем средства, за да се лица които се нуждаят от финансова помощ, които имат лоша кредитна или се нуждаят от пари да си плащат сметкит

173

Esther veritas

преди 10 години

Здравейте ,Това е , за да се информира широката общественост , че г-жа Esther Veritas , частен заем заемодателят има отвори финансова възможност за всеки, който се нуждае от никаква финансова помощ. Ние даваме заем при 2 % лихва за физически лица , фирми и дружества по ясен и разбираем начин и състояние. свържете се с нас днес по електронната поща на адрес: ( estherveritas***live.co.uk )

fallback