Общ преглед

Стотици близки, колеги и почитатели се сбогуваха с актьора Петър Попйорданов – Чочо.  Поклонението се състоя в Народния театър „Иван Вазов“, където Чочо изигра някои от незабравимите си театрални роли.

Мястото на Чочо Попйорданов в театъра и киното остава празно, той беше белязан с неповторимост, казаха колеги на актьора на поклонението днес в Народния театър "Иван Вазов".

Според Асен Шопов, който режисира последния спектакъл с участието на Петър Попйорданов - "Да се провреш под дъгата" от Георги Марков в Народния театър, едва ли ще има наследници на сцената на талантливия актьор - най-одухотворения, най-добрия по думите му.

"Всеки е уникален по свой начин, но той беше белязан с неповторимост - неслучайно носи името на друг Чочо - Апостол Карамитев", добави Шопов.

Татяна Лолова през сълзи каза, че не може да повярва, че тази трагедия се случва. За нея Петър Попйорданов не е землянин - пратен ни е от Космоса и сега си е тръгнал. Според актрисата той е някъде над нас - "да ни гледа сеира". Лолова се надява да сме взели поне малко от този невероятен човек - обичлив,талантлив, умен, интелигентен.

"Много го обичах! Великолепен артист, много чувствителен като човек - не е за такова време, не можа да издържи", каза от своя страна Стоянка Мутафова.

"Чочо е любов! Ако смисълът на съществуването е да обичаш и да бъдеш обичан, той го постигна", убедена е режисьорката Лили Абаджиева. "Вижте колко много хора го обичат", допълни тя с поглед към огромната опашка от колеги, приятели и почитатели, които чакаха да се простят с Петър Попйорданов.

Още по темата
"Надявам се всички, които днес са тук, да са дошли като на негов спектакъл и да го аплодират. Отиде си нелепо, а страшно искаше да живее. Обичаше живота и приятелите си, правеше бели като дете, но не на другите, а на себе си", каза актрисата Марта Вачкова.

"Отиде си един хъш!", заяви директорът на Народния театър Павел Васев.

Актьорът почина навръх Великден при нелеп инцидент едва на 48 години. Лекарите се бориха за живота му повече от 15 часа. Чочо Попйорданов е паднал от високо при Боянските гробища, в следствие на което е получил фатална тежка черепно-мозъчна травма.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар