Снимка: архив, Булфото
fallback

Първите туристи за този сезон пристигат в "Слънчев бряг" в сряда, съобщи в Бургас изпълнителният директор на едноименното дружество в курорта Златко Димитров.

"Слънчев бряг" ще е домакин през тази и през следващата година на пролетните срещи на Съюза на австрийските пенсионери.

По договора в курорта ни ще почиват 15 000 души. Първата група е от 1500 души. Те ще се сменят през седмица, всяка сряда, обясни на пресконференцията днес Ото Шпел - управителна туроператорската фирма от Австрия, която организира почивките.

На журналистически въпрос за цената на едноседмичната почивка на гостите той каза, че тя е 750 евро. Средната пенсия в Австрия е 950 евро.

Бургас също ще е част от програмата за австрийските пенсионери. За тях в града са подготвени по две постановки дневно и други забавления, които да съпътстват почивката им. Средната възраст на първите гости в комплекса е 70 години.  Те ще почиват на смени в "Слънчев бряг" до 29 май.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

39

,,PIPO,,

преди 11 години

... , A MOQTA ZAPLATA E 150 EURO ....

38

boicho.boichev.7

преди 11 години

И ква стана тя?Дедо от село си носи ордените от войната, че е победил германците и австрийците, и няма два лева в джоба, а победените се кефят по курортите.

37

Анонимен

преди 11 години

Чужденците идват в България на курорт ,а хиляди българи на гурбет в чужбина да си изкарват прехраната .Политиците не са държавници ,а *** на на западни чужди управници ,който това искат да ни унищожат без война

fallback