Калин Георгиев. Снимка: Impact Press Group , архив

Аз съм убеден, че Цветан Цветанов не е правил нищо лошо. Това заяви главен секретар на МВР Калин Георгиев в предаването "Всяка неделя" на Нова телевизия.

Още по темата

„Цветанов не е разпореждал на СДОТО да си превишава правата и да подслушва незаконно, отговорността за това е лична", заяви главният секретар на МВР. Според него - инстинктът за самосъхранение на служителите на МВР ще спре да се извърши всичко, което е незаконно, защото в Министерството на вътрешните работи няма беззаконие.

"МВР е неутрална институция. Тя е заложник обаче на евтини политически интереси в момента", отбеляза Калин Георгиев.

Той коментира и отстраняването на директора на ГДБОП Станимир Флоров, като заяви, че „тази история е „претоплена”, тъй като тя е от преди 10 години. "Ако някой е искал да направи нещо е щял да го направи още тогава, когато Флоров е бил обект на разработка", коментира още Георгиев.

По думите му - "без Станимир Флоров нямаше да има развитие по делото „Опицвет”, за което е награден от министър-председателя на България по това време Иван Костов с наградно оръжие. "Мога да кажа, че Флоров в никакъв случай не е бандит”, заяви Георгиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase