Проф. Николай Петров. Снимка: БТА
fallback

Ще бъдат извършени проверки на Районните здравно-осигурителни каси заради оплакванията на личните лекари, че нямат направления за специалисти. Разпореждане в този смисъл е направил министъра на здравеопазването проф. Николай Петров, съобщи БНТ.

Според проф. Петров информацията от Националната здравно-осигурителна каса и от общопрактикуващите лекари е противоречива и проверката трябва да покаже истината. През това време пациентите нямало да останат без направления, твърди той.

Министърът беше в Бургас за откриването на новото инфекциозно отделение на многопрофилната болница.

"Разбирате, че само на думи не мога да се доверя, защото искам да видя факти. Действително в някои болници има нарастване на обема от това, което снощи успях да прегледам. В други болници обаче, странно, има спадане на обема, който са отчели. Нещо, което страшно много ме учуди", отбеляза той. "Имаше преди седмица такава тема за ин витрото - че не се плаща. Ами оказа се, че то не се отчита. За да го плати някой, той трябва да го отчете. Отчиташ ин витро дейност - получаваш пари", добави проф. Петров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Пенка-Пиcанката

преди 11 години

До Пенчо-ПитанкатаРоби, Пенчо, ***, малодушни, роби, НО, забележи, РОБИ-НАГАЖДАЧИ, партийни подлизурки, шушумиги, това сме ние, затова сме на този дерт.

13

До справедливо е

преди 11 години

Глупости! Джипитата са безотговорни, неквалифицирани, то е естествено, правят се на специалисти по всичко, което е абсурдно, фаталнo грешaт, изобщо не ги интересува болестта и живота на пациента - клиента, гледат да се отърват от него, не мерят дори кръвно, не може да се разчита на тях изобщо. Вземат само парите за бройка и неизвършени действия. Системата общопрактикуващ лекар се създаде от продажните български правителства, за да се унищожават хората, тя е оръжието на смъртоносния план Ран-ът.

12

Анонимен

преди 11 години

До бауАбе бау, ако детето ти го упахе куче три пъти, и третото е бясно, как ще си спасиш детето с двете направления годишно, бе ***. Само здравето и болестта не могат да се планират. Най-добър пример си ти освен по рождение с дебилизъм имаш и старческо слабоумие, погна те и тебецето, и хернията, и цирозата ти е последен стадий, е как си с двете направления, главурдо.

fallback