14

Пенка-Пиcанката

преди 11 години

До Пенчо-ПитанкатаРоби, Пенчо, ***, малодушни, роби, НО, забележи, РОБИ-НАГАЖДАЧИ, партийни подлизурки, шушумиги, това сме ние, затова сме на този дерт.

13

До справедливо е

преди 11 години

Глупости! Джипитата са безотговорни, неквалифицирани, то е естествено, правят се на специалисти по всичко, което е абсурдно, фаталнo грешaт, изобщо не ги интересува болестта и живота на пациента - клиента, гледат да се отърват от него, не мерят дори кръвно, не може да се разчита на тях изобщо. Вземат само парите за бройка и неизвършени действия. Системата общопрактикуващ лекар се създаде от продажните български правителства, за да се унищожават хората, тя е оръжието на смъртоносния план Ран-ът.

12

Анонимен

преди 11 години

До бауАбе бау, ако детето ти го упахе куче три пъти, и третото е бясно, как ще си спасиш детето с двете направления годишно, бе ***. Само здравето и болестта не могат да се планират. Най-добър пример си ти освен по рождение с дебилизъм имаш и старческо слабоумие, погна те и тебецето, и хернията, и цирозата ти е последен стадий, е как си с двете направления, главурдо.

11

Пазарно болен бг

преди 11 години

Стига гнусни, прозрачни лъжи, за да прикривате ужасяващия геноцид над българите, чието най-силно средство е здравеопазването. Нонстоп измисляте гадни затруднения, а нещата са толкова прости. Върнете старата система ТРЯБВА ТИ ЛЕКАР, НЕ СИ ***, ЗНАЕШ ПРИ КОГО ДА ОТИДЕШ... Ама не ще идеш първо при джипито, той те праща (ако има направление) срещу 3 лева при някакъв специалист, където пак ръсиш 3 лева, той пък те праща при друг и така, докато пукнеш желаният резултат от правителствата.

10

осъзнайте го

преди 11 години

12 години се създават практиките по обща медицина ..........все още се реве за Направления!Общо практикуващите лекари не са Диспечери!и Достъпа до джипитата е само взет час, за да не се чака продължителноЗа 12 години се изгражда дори хирург.Хипократ е бил общо практикуващ лекар.

9

справедливо е

преди 11 години

Да се възстановят част от предимствата на първия национален рамков договор.Единствения критерии за разпределения на регулативните стандарти да е Медицински обоснованата необходимост и на това право има специалиста от Общата практика.Също и това недуразумение "Второто мнение". Право да изисква при необходимост второ мнение и пак на Общо практикуващия лекар.Всичко извън това води до хаос и до преразход - т е до тотално забъркване на пациента.

8

реалист

преди 11 години

Солидарното здравно осигуряване е единствено възможния вариант за здравно обслужване на масовия потребител.Заложени са толкова ценни намерения. Профилактика , ранна диагностика ......обхващане на пациента в неговата цялост.Медицината е твърде сложна наука .Едиствената ,която няма задочна форма на обучение и квалификацията е през целия професионален път на лекарите.Нелогично е "лимит за пациента " и той да си решава на кои от органите си да се грижи.Би било смешно, ако нее твърде трагичн

7

пенсионер

преди 11 години

Не ви искаме направления и такси за лични лекари бе ,безхаберници ! Отиваме при джипито , за да ни изпише полагащи се лекарства с намаление ,които струват 6 лв. свободно . Той ни взема 2.90 и аптекаря ни взема още 3 лв. Е ,де Илия на кирия- остана ни само двата часа висене пред лекарския кабинет .Искаме документ за внесените здравни осигуровки през 45 годишния ни трудов стаж и свободно да ходим при който си искаме лекар.Не да се молим за направления и ала бала далавери !

6

бау

преди 11 години

Защо като много знаят не въведат лимит за пациентите?Например до 2 направления за годината???Или пациента да отиде на преглед да си плати и да отиде в касата да му възстановят парите ,след като си е платил здравните осигуровки???

5

сакс

преди 11 години

не е редно всеки да търси специалист за каквото му хрумне.Даже за да отиде на санаториум и изследванията му да са безплатни ходи за направление.А Направления за ТЕЛК-а??Задължение е на държавата ,а не на Касата,но държавата не пуска нито едно.Направлението е по преценка на лек.лекар.Специалиста също може да пусне направление,но връщат пациентите при GP-to.За да влезеш в болница отново искат изследвания и консултации които са напълно излишни

4

човек

преди 11 години

Здравна каса=пълна помия!Не може да няма направления за осигурените,а за някои мургавелки здравеопазването да е безплатно- пълна дискриминация!

3

?

преди 11 години

Отивам при джипито си - казва не мога да ви дам направление, свършиха.Елате в началото на следващия месец.Шефа на НЗОК казва - Първото тримесечие не са използвани дадените направления- 5% не са използвани.Демагогия. Как да ви вярвам ГЕРБ?

2

Анонимен

преди 11 години

1, най-мрънкащите. Колко хора познавам, имали проблем с лекари, направления и пр. и нито една пусната жалба. Когато са 3 - няма кой да им обърне внимание. Когато са 300 - ще направят впечатление. Когато са 3000 вече ще има ефект. Ама само да реват...потенциала за промяна е в нас, а ние сме мизерници, така че стига мрънкане.

1

Пенчо-Питанката

преди 11 години

Ние сме най-болните,най-бедните,най-гладните,най-безработните в целият свят.Какви всъщност сме ние?