Снимка: архив, Булфото

Колкото и отчаяни да са хората, да не посягат към този мъчителен начин на протест. Това призова в интервю за bTV Димитър Димитров - мъжът, който се самозапали пред президентството миналия месец. Неговият апел е да се спре пренебрежителното отношение към цяло едно поколение.

„Като ковач съм направил много кръстове. Това е грях. Знам, човек греши, докато е жив”, казва Димитър, който беше приет в "Пирогов" с 25% изгаряния.

Той споделя, че избрал най-мъчителния начин да посегне на живота си, защото този подход „за добро или лошо стана актуален хората да изразят своя протест”.

„Моята идея не беше политичеса, нито битова, а по-скоро социална. Виждам как моите връстници остават без работа, без средства, загубиха имущество срещу ипотеки, много хора посегнаха на живота си. Имат много години до пенсия, а не знаят как”, разказва 51-годишният Димитър.

Още по темата
Обесването на негов съсед преляло чашата на търпението му. „Вечерта го реших, сутринта го направих”, признава Димитър, който определя постъпката си като „зов за помощ на една класа, на която никой не обръща внимание”.

„Нищо не си мислех. Знам само, че извиках да ме оставят да умра, не исках да ме гасят, болката беше много силна. По-силна болка едва ли има”, казва мъжът.

„Ако не се бях върнал от онзи свят, много хора щяха да загубят от липсата ми”, признава през сълзи Димитър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase