Веселин Маринов Снимка: архив, Булфото

Приятелството ми с Цветан Цветанов ме превърна в оптимист за бъдещето на България, каза пред bTV певецът Веселин Маринов.

„Боли ме, че не се оценява онова, което успя да направи ГЕРБ през годините на своето управление в тази неистова тежка криза, когато целият свят се тресе. Как България успя да се запази стабилна, как успяхме да направим толкова големи инфраструктурни промени“, подчерта Маринов.

„Не ми е приятно, че опозиционните партии безогледно пренебрегват постигнатото от тази, която е на власт“, посочи Маринов.  Според него в гражданските протести има логика. „Наистина животът стана много труден, особено с тези високи сметки“, подчерта той. 

Изпълнителят призна, че често е говорел с Цветанов за положението в страната, от което ексминистъра „много го боляло”.

Маринов oбаче се притеснява, че този справедлив протест на хората се използва като дивидент на различни партии, като не пожела да назове кои партии визира. 

Певецът заяви, че не е виждал бившия вътрешен министър Цветан Цветанов от началото на февруари. „Опитах няколко пъти по телефона, не ми вдига. Само го поздравявам за определени решения, които взема, за интервюта, които съм чул и са ми харесвали. Говорил съм само с неговата съпруга, с която също съм близък, за да разбера добре ли е, как е. Знам колко му е трудно в момента, с каква отговорност се е заел, колко малко спи, колко напрежение тежи върху него, колко време има за семейството си изобщо. И като знам неговия морал и неговите изисквания, как иска да покаже, че не всичко е така, както го описват в момента навсякъде, не искам да го притеснявам. Той ще се обади, ако му потрябвам“, заяви Веселин Маринов. 

„Лошото е, че в ГЕРБ също са българи – разочарованията, предателствата на нива област, окръг са много големи и той го преживява трудно“, каза още изпълнителят. 

„В следващия мандат, който вярвам, че ГЕРБ ще вземат, нещата ще бъдат много по-качествени, изпълнени с морални хора, обречени на каузата ГЕРБ и България“, категоричен е той. 

„Аз не принадлежа към никоя политическа партия, въпреки че съм бил канен да се включа в листи през годините. Моят ангажимент е дотам, че да реша за кого да пея в предизборните кампании. Обичам много това, което правя”, каза още Маринов.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase