Снимка: Булфото
fallback

Под 1% от подадените жалби за грешки в измерването на показанията на електромерите са основателни, обясниха от „ЧЕЗ Разпределение“ по време на специална пресконференция, пише БТА. От началото на годината компанията е получила над 13,4 хил. жалби, а основателни са били едва 83 от тях.

Отчетите на електромерите се правят от квалифицирани отчетници, а системата автоматично предупреждава при голямо разминаване на потреблението на енергия в последователни месеци. Заложените стойности за сигнализиране са понижение на консумацията от 45% до увеличение на консумацията със 75%.

Задължително се прави и проверка при голямо потребление – над 1000 киловата, обясни Младен Кръстев, който ръководи направлението „Отчитане и управление на данните“ в чешкото дружество.

Всеки месец компанията отчита електромерите на 2,1 млн. абонати. От 2008 година отчитането става с електронни терминали и GPRS система и данните от електромера не се записват ръчно върху хартиен носител.

Отчитането на всеки клиент се осъществява от трима различни отчетника през три поредни месеца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

107

пипи

преди 11 години

До дървар за да могат да ги контролират от далече по 2

106

Атака

преди 11 години

България в момента е колония!Чужди фирми ни продават собствения ток!Чужда фирма ни продава собствената вода (за Софийска вода в София става дума)!Чужда фирма ни изнася златото!Чужда банка ни определя фискалната политика!Премиера ни е от чужбина, както и някой друг министър!От чужбина ни казаха да си нарежем ракетите СС23 и да си затворим блокове 1-4 в АЕЦ Козлодуй!Шеврон иска да ни продава нашият ГАЗ!...На тия от ЧЕЗ и другите мислите ли че им пука за хората и България?

105

АБЕ ,КРЕТЕНИ ...

преди 11 години

ЦЕНИТЕ НА ТОКА ВИ ГИ ВДИГНА БСП---ЗА ДА СВАЛИ БОЙКО И ГЕРБ!това е просто --като боб.СЕГА , ЩЕ ВИ СМЪКНАТ ЦЕНИТЕ ДО ИЗБОРИТЕ ----ПОСЛЕ ПАК ЩЕ ПЛАЩАТЕ "ЗАЛОЗИТЕ НА ОВЧИЯ" ---КЪМ АМЕРИКАНСКИТЕ СОБСТВЕНИЦИ, НА МАРИЦИТЕ 1и 3!ЦЕЛУВАЙТЕ *** НА ОВЧИЯ И СЪРГЕЯ ----ЗА ЦЕНИТЕ НА ТОКА И ЦЕНИТЕ НА "зелената енергия"!!!ЕРП-тата --само събират парите ви и се очитат на ХАМЕРИКАНСКАТА ФИРМА НА К.ГЕОРГИЕВ-ФРОНТИЕРА!ЕРП-тата -- не формират цената на тока!

fallback