Мястото на инцидента. Снимка: Булфото
fallback

51-годишният Димитър Димитров, който вчера се запали пред президентството, все още е с опасност за живота, съобщиха от „Пирогов“. Той продължава да е на командно дишане. Мъжът беше приет в лечебното заведение с 25% изгаряния по лицето, шията, гърдите и ръцете.

Към 13.30 часа вчера той се заля с бензин до фонтана до президентството. Трима гардове на НСО успяха да се намесят и  да угасят огъня. 

Oще по темата
Преди 15 дни Димитър е получил инфаркт и се е лекувал в Трета градска болница. Вече стана ясно, че самозапалилят се мъж е бил ковач. Той е от с. Крайници, община Дупница, но от четири години живеел в София с втората си съпруга. По думите на баща му Кирил Биволев Димитър нямал проблеми нито от материално естество, нито е злоупотребявал с алкохол.

Той има дъщеря от първия си брак, студентка в икономическа специалност.

"Има златни ръце, правеше даром ковани огради и врати на хората в селото, подари дори кръста на черквата в Крайници", разказа бащата на Димитров пред БТА.  Той спомена, че синът му е имал отскоро проблеми със сърцето, които възникнали от дългогодишната му работа като ковач.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Непознат

преди 11 години

Ай стига вече,Повече недейте писа за таквиз "***" стига толкова след няколко дена още никой няма да иска да следи новините.Който ще се самоубива да се самоубива , всеки си има глава на раменете.ОСТАВЕТЕ НОРМАЛНИТЕ хора да си живеят живота,то кат ни дойде времето всички ще си заминем.Ка кого му е розов живата.Някои хорица се задоволяват с "малкото"други мечтаят да глътнат света

27

поля

преди 11 години

Само да не излезе накрая неква зловеща конспирация, камикадзета без избор, хванати в капани с обещания за по-добър живот на роднините им, психически лабилни хора под влияние на внушение или медикаменти, един двама отчаяни последователи..и всичко това за да се предизвика масова картина на зловещо отчаяние с политически цели и с цел да се отклони вниманието от други неща. Изобщо няма да се учудя, за пари и влияние са способни на всичко тези, които източват кръвта на България от много много години

26

РУМЕН221

преди 11 години

МОНОПОЛИТЕ С ПОМОЩТА НА ПЛЕВНЕЛИЕВИТЕ ПАЛЕТА ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА НИ ДЕРАТ КОЖИТЕ И ОЧАКВАТ ОТ НАС МАСОВИ РИТУАЛНИ САМОЗАПАЛВАНИЯЗАТОВА В НЕДЕЛЯ ВСИЧКИ НА ПРОТЕСТ!- КОЛКОТО ПО-МАЩАБЕН, ТОЛКОВА ПО-ГОЛЯМ ЕФЕКТ! ВЪОБЩЕ НЕ СЕ ВЛИЯЙТЕ ОТ ИЗКАЗВАНИЯ НА ЖУРНАЛИСТИ И ТЕМ ПОДОБНИ!- ДА ПОКАЖЕМ НА ЦЕЛИЯ СВЯТ КАК СМЕ ОЦЕЛЕЛИ КАТО НАЦИЯ - ЧРЕЗ ЕДИНСТВО!- ПАТРИОТИЗМА И ВЯРАТА НИ ИЗВАДИХА ОТ ВИЗАНТИЙСКО, ТУРСКОТО И РУСКО РОБСТВО, ТА ОТ ДНЕШНИТЕ МЪРШОЯДИ ЛИ НЯМА ДА СЕ СПАСИМ!?- ДА ИМ ПОКАЖЕМ, ЧЕ СМЕ НАРОД, А НЕ ***...!

fallback