В произведени в България продукти е открито конско вместо телешко месо. Снимка: архив, Reuters
fallback

Четири са положителните проби от 25-те, изпратени за ДНК анализ за установяване на нерегламентирано влагане на конско месо вместо телешко, съобщиха от Българската агенция по безопасност на храните.

Заради констатирано нерегламентирано влагане на конско месо вместо телешко в редица продукти на пазара на Европейски съюз България, като страна членка, трябва да изпрати 100 проби за ДНК анализ до края на март.

Oще по темата

Резултатите от първите 25 проби от продукти, произведени в България, показват нерегламентирано наличие на конско месо в четири от пробите /четири продукта от две месопреработвателни предприятия/.

Българската агенция по безопасност на храните проверява доставчиците на суровините, за да се установи нарушителят.

Продуктите не са опасни за човешкото здраве и могат да се консумират, но въпреки това всички налични партиди се изтеглят от пазара, тъй като те подвеждат потребителя.

Българската агенция по безопасност на храните подготвя информация до страните членки чрез системата RASFF, която е информационна и не касае безопасността на храните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Пипи

преди 11 години

Ало-о, агенцията по храните, що не проверите и за кучешко? Защото не смеете май, а, как ме чувате? Не чувате ли? Като ни се обади Европа ще чуете.

18

Анонимен

преди 11 години

ПОРЕДНОТО НАСИРАНЕ НА ГРОП -НАЛИ ТЕ ТРЪБЯХА НАВСЯКЪДЕ ЧЕ В БЪЛГАРИЯ НЯМА.НАЙДЕНОВ И БОКО ЕДИН МЕСЕЦ НИ ЛЪГАХА ЧЕ В БГ НЯМА КАК ДА СТАНЕ ТОВА И ПАК НАСИРАНЕ ОТ КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ ГРОП

17

дедо Йов

преди 11 години

ИМЕНА НА ФИРМИТЕ ДАЙТЕ БЕ............. ПАК НЯКОИ СИ ПЛАТИ ЗА АНОНИМНОСТ КАТО С ВАФЛИТЕ И КИТАЙСКОТО СУХО МЛЯКО

fallback