Снимка: архив, Булфото

Две обществени поръчки за подобряване на комуникациите стартира Министерството на земеделието и храните в последните дни преди сформирането на служебно правителство.

Общата прогнозна стойност на двата проекта е 105 хил. лева, които се разпределят за покупка на антивирусна програма и за доставка на оптичен интернет.

Очакваната стойност на проекта за корпоративна антивирусна програма, спам филтри и защита на входящия и изходящия трафик в локалната мрежа на министерството е 55 хил. лева.

Желаещите да участват в процедурата за доставка на антивирусните пакети трябва да покажат списък с реализирани поръчки в подобен обем за последните три години, става ясно от портала за обществените поръчки. Основният критерий за оценка на кандидатите ще е най-ниската цена. Оферти могат да бъдат подавани до 17 часа на 18 март.

Що се отнася до доставчика на оптичен интернет той трябва да предостави интернет свързаност и необходимото оборудване (маршрутизатори) за служителите в министерството. Очакваната цена е 50 хил. лева, но цената ще има тежест от 50% по отношнение на критериите за оценка. Значение ще има скоростта на интернета (30%), както и какво е технологичното време за поправка на повреда.

Срокът за получаване на оферти по тази обществена поръчка е 17 часа на 14 март.

Припомняме ви, че преди месеци МЗХ намери фирми, които да поддържат страница във Facebook и профил в Twitter чрез обществена поръчка. В момента тя е обект на разследване от страна на ОЛАФ. Агенцията проверява дали няма злоупотреба с обществени средства.

Още икономически новини от България четете в Investor.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase