Снимка: Булфото
fallback

Въвличането на деца в политическа агитация е в нарушение на Закона за закрила на детето. Това заявява
председателят на Държавната агенция за закрила на детето Калин Каменов в писмо до кмета на Община Варна, изпратено и до медиите.

Повод за писмото са множество сигнали и публикации в медиите относно използването на деца за политически цели в подкрепа на кмета на Варна Кирил Йорданов.

"Длъжен сте да съблюдавате за спазване на правото на децата да не бъдат въвличани по какъвто и да е начин в
политически, религиозни и синдикални дейности", заявява Каменов.

Oще по темата
Държавната агенция за закрила на детето ще направи проверка по случаите и при установено нарушение на закона ще бъде потърсена административно-наказателна отговорност от виновните лица, допълват от агенцията.

Поводът за проверката е акцията в защита на Кирил Йорданов, в която участваха деца от клуба по лека атлетика “Черно море-Атлетик” на 27 февруари.

По време на дискусия състезатели от отбора в юношеска и девическа възраст стояха с вдигнати плакати, на които пишеше: “Кмете, ние те подкрепяме”, “Долу ръцете от кмета”, “Не на анархията”, “Искаме си кмета”, “Кирил Йорданов – интелигентният избор” и “Спортна Варна си иска кмета".

Тийнейджърите обясниха, че сами са поискали да носят плакатите, които обаче им били връчени от треньорите. Те казаха още, че харесват варненския кмет, защото много им помагал в спорта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

Анонимен

преди 11 години

Жалки опити да си запази властта.Махне ли се от този пост, ще излязат всички схеми на яве.

33

хоки

преди 11 години

Ако следваме събитията в училище,след уволнението на учителя от Пловдив за танца-харлейм шейк,в което няма нищо лошо ,този който организира маскарада от снимката ,трябва да го изселят.

32

михалич

преди 11 години

Грехота е да се използват деца , но тоя няма срам нито от хората нито от бога , на единият плакат който са дали на децата пише Кирил Йорданов интелигентния избор. Тези деца знаят ли це г-н. Йорданов като се напие и бие жена си и неговите деца с ужас бягат от къщата. Едва ли биха държали тези плакати ако знаеха какъв *** е .

fallback